BAŞKAN DOĞAN ASKER UĞURLADI
 ASKERLİK VATANA BAĞLILIK SEMBOLÜ

Gültepe Fatih Mahallesi Sarıcam Sokak’ta Sabahattin - Arife Akgün çiftinin evinde gerçekleşen mevlide katılan Doğan askerliğin Türk gençleri için anlamının çok farklı odluğunu söyledi. Doğan, "Sırası gelen, bu şanlı ve şerefli bayrak için, vatan için bu çok kutsal görevi yerine getirir. Askerlik vatana, bayrağa ve millete bağlılığın sembolüdür. Bir eğitim yuvası olarak görünen askerlik, insan hayatının bir dönüm noktasıdır. Her Türk gencinin gönlünde şerefli bir askerlik yapmak yatar” dedi. 

HAYIRLI TEZKERELER

Askerliğin Peygamber Ocağı olduğunu da söyleyen Başkan Doğan “Dünyanın hiçbir yerinde evladını askere davul zurna eşliğinde gönderen yoktur. Bu ancak biz Türklere mahsustur. Askerlik bizim milletimiz için hem töremiz ve hem de dinimiz açısından kutsal bir görevdir. Peygamber ocağına gidiyorsunuz. Sizler sayesinde bizler evlerimizde rahat uyuyacağız. Kardeşimiz güle güle gitsin, güle güle gelsin. Şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum” şeklinde konuştu.

TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ

Milli değerlere önem verdiğini Bu vatana hizmet edenlerin unutulmaması ve genç nesillere aktarılması gerektiğine inandığını ifade eden Başkan Doğan, "İzmit Belediyesi olarak bu anlayış ile hareket ediyoruz. İzmitli çocuklarımızın, gençlerimizin tarihi bilmelerini ve tarihle iç içe yaşamalarını sağlamak amacıyla bugüne kadar yapılmayan hizmeti yaptık. Kınalı Asker Parkı ile Çanakkale ruhunu, Yahya Kaptan Anıtı ile Kuvayi Milliye ruhunu, Sarıkamışlılar Anıt ve Hatıra Ormanı ile Sarıkamış Şehitlerini, Kore ve Kıbrıs Anıtı ile Kore şehitlerimizi Servetiye Siperleri ile Kurtuluş Savaşı'mızı, Milli Kimlik ve Direniş Anıtı ile Trakya ve Balkanlarda verdiğimiz mücadeleyi 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817