BAŞKAN DOĞAN AVRUPA KONSEYİ’Nİ AĞIRLADI

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın misafiri olarak şehrimize bulunan heyette Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyet Başkanı Gaye Doğanoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Ankara Yenimahalle İl Genel Meclis Üyesi Merita Jegeni Yıldız, Gaziantep İl Genel Meclis Üyesi Enes Özkarslı, Adana İl Genel Meclis Üyesi Yasemin Çelik İzmir İl Genel Meclis Üyesi Devrim Çukur, Trabzon İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Aydın, İstanbul Büyükşehir ve Başakşehir İlçe Belediye Meclis Üyesi Osman Kıdık, İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürü Selin Burçak Ünal, Türkiye Belediyeler Birliği Uluslararası İlişkiler Uzmanı Bahar Özden ve Vilayetler Hizmet Birliği Strateji Geliştirme Müdürü Bülent Boztuğ gibi önemli isimler yer aldı.

 

Değerlendirme toplantısı yapıldı

 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu öncesinde her yıl Ankara’da biraraya gelen heyet bu yıl ilk kez Ankara dışında bir yerde, İzmit’te biraraya geldi. Heyet Ramada Plaza Otel’de yaptığı toplantıda Ekim ayı içerisinde yapılacak Genel Kurul için son hazırlıklarını tamamladı. Görüşülecek tüm konuların detaylı bir şekilde tartışıldığı toplantıda söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, delegasyon olarak çok başarılı çalışmalar yaptıklarını ve ülkemizi en doğru şekilde temsil ettiklerini söyledi. Ev sahibi olduğu toplantıda böylesi önemli bir ekibi ağırlamaktan ve İzmit’i kendilerine tanıtmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Doğan “ bu yıl kongrede yine ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

 

İZMİTLİ GENÇLER GENEL KURULDA SÖZ ALACAK

 

17 Ekimde Strazburg’da yapılacak Genel Kurul öncesinde bambaşka bir heyecanının olduğunu söyleyen Doğan, “geçtiğimiz yıl Genel Kurul’da söz alan ve çalışmalarını anlatan Yunanlı gence özenmiştim. Yaptıkları çalışmaları anlatan bu gencin yerine İzmitli bir gencin olmasını hayal etmiştim. Hayallerim bu yıl gerçek oldu. İzmit Belediyesi Gençlik Meclisi’nde görev yapan genç arkadaşlarımız bu yıl İzmit’te yaptıkları gençlik çalışmalarını Genel Kurul’da anlatacaklar. İzmit’te, Türkiye’de gençlerin yaşadıklarını yaptıklarını anlatacaklar. Herkes Türk Gençlerinin çalışma azmini görecek. Bunun için çok gururlu ve onlardan daha heyecanlıyım” dedi.

 

İZMİT BİZİ HEYECANLANDIRDI

 

İzmit’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ve Başkan Doğan başta olmak üzere tüm İzmitlilerin misafirperverliğine hayran kaldıklarını ifade eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyet Başkanı Gaye Doğanoğlu “güzel şehrinizi tanımaktan büyük keyif aldık” dedi. İzmit’in güzelleştiğini ve turizm adına önemli gelişmeler yaşandığını gördüğünü söyleyen Doğanoğlu birkaç ay önce açılmasına rağmen büyük bir yol alan otel, gezdiğimiz ve buram buram tarih kokan güzel yerlerin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

DEMOKRATİK AÇIDAN ÖNEMLİ BİR YOL ALDIK

17 Ekimde Strazburg’da yapılacak kongre öncesi yapılan toplantılarda önemli yol aldık diyen Doğanoğlu “uzun süredir sekretarya görevimizi sürdüren devlet kanalı yerine artık sivil bir kanal kullanacağız. Bu demokratik anlamda bizler için çok sevindirici bir durum, önemli bir adım. Bundan sonra sekretaryamızı bakanlıklar değil Türkiye Belediyeler Birliği Uluslararası İlişkiler Uzmanı Bahar Özden ve Vilayetler Hizmet Birliği Strateji Geliştirme Müdürü Bülent Boztuğ yapacak. Bu demokratikleşme sürecimizdeki önemli gelişmelerden biri” dedi.

İZMİT’İ GEZDİLER

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Üyeleri toplantıdan arda kalan zamanda İzmit’i gezme fırsatı buldu. Başkan Doğan’ın rehberliğinde şehrimizi gezen heyet öncelikle Kocaeli Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti. Çalışmalarına verdiği destekten ötürü Topaca’ya teşekkür eden heyet Kültür Tepesi, Gölkaypark, Çocuk Hakları Okulu, Yeni Cuma ve Fevziye Camileri başta olmak üzere İzmit’te pek çok yeri gezdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817