banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Başkan Doğan, Gazetecilerin Gününü kutladı
Medya kuruluşlarının, demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için sorumluluk ve yükümlülük sahibi olduğunu belirten Doğan, "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir" dedi.

 

Basının toplumun bilgilendirilmesi, kurumlar arasındaki iletişimin sağlanması,  kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumluluklarının olduğunu ifade eden Dr. Nevzat Doğan, "Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir” diyerek gazeteciliğin son derece önemli ve zor bir meslek olduğunu ifade etti.

 

Doğan “İlçemiz ve bölgemizde de faaliyette bulunan yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, internet  ve televizyonlarımız ile ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum" dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826