banner2779
banner2752
banner2750

 BAŞKAN DOĞAN, KÜLTÜR TEPESİ, SANAT MERKEZİ OLACAK

 

   28 Haziran tarihine yetiştirilecek olan alandaki çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Doğan “ projenin tamamlanmasıyla hem şehrimizin çehresi değişecek,  hem de İzmit’i tarih ve turizm şehri yapma noktasında sonuca bir adım daha yaklaşılmış olacağız” dedi.

Atatürk, Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Cami ve Av Köşkünün bulunduğu yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yürütülen Kültür Tepesi 2. Etap çalışmalarındaki son durumla ilgili bilgi veren Doğan, “  Kasr-ı Hümayun olarak bilinen Abdülazizi’in Av Köşkü, Redif Binası, İmaret Camii gibi atalarımızdan, Osmanlıdan kalma eserlerimiz bu alanda yer alıyor. Bu eserler Kocaeli’ndeki Osmanlı tarihinin en önemli mihenk taşlarıdır.

 

İLK İŞİMİZ KÜLTÜR TEPESİ OLDU

 

Göreve geldiğimizdeki ilk çalışmalarımızdan biri Atatürk heykeli, saat kulesi ve şelalenin içerisinde bulunduğu birinci etabı yapmak oldu. Şimdi bu alanlara baktığımızda ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı görüyorum.  Eskiden mezbelelik olan yerler, artık vatandaşların dinlenmek ve güzel zaman geçirmek için en çok tercih ettiği yerlerden biri oldu.

 

TURİZMİN MERKEZİ OLSUN

 

Kültür Tepesi 2. Etap çalışmalarımız ile ilgili en büyük hayâlım, bu alanın sanat tepesi olarak anılmasıdır.  Meydan, turizmin bir merkezi olacak. Bölgede ufak bir kafe, İzmit’e gelen turistlere şehri tanıtıcı küçük hediyeliklerin satıldığı satış ofisleri yer alacak Yine meydanda yapılacak amfi tiyatroda gösteriler yapılacak. Müzisyenler, ressamlar, karikatüristler, pandomimciler, tiyatrocular, açık havada tarihin içerisinde halkımızla buluşacak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751