banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN DOĞAN, LİSANS İPTALİ YOK


  Buluşmada, belediyenin açılış programlarıyla ilgili bilgiler veren,  siyasi gündemi değerlendiren Başkan Doğan, basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı. Şehir gündeminde yer alan güreşçi Özgür Güreşen’in lisansının iptal edilmesi iddiasıyla ilgili de konuşan Belediye Başkanı Doğan, “lisans iptali gibi bir durum söz konusu değil, olsa dahi bu ben buna müsaade etmem bu çocuklar bizim çocuklarımızdır” dedi.

OLAYA EL KOYDUM

Makam toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “öncelikle bu konuyu gazetelerde çıkan haber üzerine dün akşam öğrendim. İzmit Belediyespor Kulübü ayrı bir kuruluştur ve ayrı bir yönetimi vardır. Basında görünce hemen olayı araştırdım. Kulüp başkanı ve antrenörden böyle bir kararın olmadığını, sadece ailesine uyarı yapıldığı yönünde bilgi aldım.  Sporcumuzun ailesiyle görüştüğümde Fatma Hanım’ın çocuklarına sponsor olduğunu ifade ettiler.

GÜREŞ BİRİMİNİ BİZ KURDUK

Belediye başkanlığım döneminde güreş birimini kuran ve bu konuda ayrı bir hassasiyet olan biri olarak bir sporcumuzun böyle bir olay nedeniyle antreman dışı bırakılmasına müsaade etmem. O çocuklar bizim çocuklarımızdır bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Benim bilgim oldu ve olaya el koydum” şeklinde konuştu.

YAKIŞIKSIZ OLDU

Konuşmalarına devam eden Başkan Doğan, “Ailenin de de üzerinde siyasi bir ismin yazılı olduğu formayla çocuklarının bu şekilde gündem olmasından rahatsız olduklarını anladım.

Sporcu evladımızla ilgili hiçbir sorun yok. Kulübün aldığı olumsuz yönde bir karar yok. Ama benim burada üzüldüğüm bir şey var. Siyasi rekabeti sahada yapacağız. Nezaketle yapacağız. Ama bu gündemi yaratmaya çalışanlarında bu hassasiyete dikkat etmesi lazım. 14 yaşındaki bir çocuğumuzu kendi çıkarları için kullanması bence yakışıksız oldu. O spor mayosunda çocuğun kendi ismi yazsa daha uygun olurdu.  O mayoda bir belediye başkanı adayının isminin yer alması yakışıksız oldu. Ben bu durumu yadırgadım.” şeklinde konuştu.

DAHA ADAYKEN ZARAR VERİYORLAR

Başkan Doğan, “diğer yandan hukukçu olan belediye başkan adayı seçim yasaklarına rağmen afişini astı. Sonra yasaklara rağmen farklı şekilde konuştu. Hukuken indirilmesi gereken afiş için iki kere vinç parası ödedik. Daha adayken vatandaşa zarar vermeye başladı. Vatandaşın parası gitti. Bunların ellerine Allah düşürmesin. Biz bunların geçmişini biliyoruz. Maaşlarını ödeyemeyen belediye durumlarını biliyoruz. Ben iki durumu da kendisine yakıştıramadım.

Kocaelispor’u ve İzmit Belediyespor’u kullanarak bir yerlere gelemeyeceklerini bilmeliler. Sporu ve sporcuları hele hele 14 yaşındaki bir sporcuyu siyasete lütfen alet etmesinler” dedi.

DOĞAN’DAN AÇILIŞ MÜJDELERİ

Yapılan açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Doğan,  bir ay içerisinde açılışı yapılacak projelerin müjdesini de verdi. Doğan “öncelikle İzmit Belediyesi olarak vaat ettiklerini fazlasıyla yapmış bir belediye olarak sizlere sunum yapmıştık. Yaklaşık 30 milyon liralık maliyetle şehrimizin ülke genelinde ve dünya çapında tanınmasını sağlayacak olan Sanal Gerçeklik Küresi ve Deprem Müzesi’nin açılışını mart ayı içerisinde yapacağız.  Burası Abdullah Tayyip Olçok Eğitim ve Gösteri Merkezi olarak hizmete girecek.

AVRUPA’DA VE TÜRKİYE’DE BENZERİ YOK

Diğer yandan 11 köyümüzde doğalgaz çalışmalarını tamamladık. Bununla ilgili meşale yakma törenimiz olacak. Bisiklet dağıtımlarımız tamamlanacak. Görev süremiz boyunca 80 bin bisiklete ulaşacağız. Bu tüm Avrupa’da ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir hizmettir. Kocaeli’nin ikinci oyun sokağının da açılışını gerçekleştireceğiz. Diğer yandan restorasyonunu tamamladığımız Osmanlı zamanından kalan Bulduk Camii’nin ve bakırcılar Çarşısının da açılışlarını yapacağız” dedi.

NAMUSUMUZ GİBİ GÖRDÜK

Konuşmalarına devam eden Başkan Doğan, “ görev süremizin son saniyesine kadar hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz. Biz görevimizi hep namusumuz gibi gördük. Bu emaneti son güne kadar da en güzel şekilde taşıyacağız” ifadelerinde bulundu.

GÖNÜL’ÜN YANINDAYIM

 Siyasi atmosferle ilgili de açıklamalarda bulunan Doğan “ öncelikle belirtmek isterim ki görev süremiz boyunca tarafsız ve adil bir hizmeti sürdürdük. Bu anlamda İzmit Belediyesi’nin tarafsızlığından kimse şüphe etmesin. Ama siyasi bir kimlik olarak ben bir tarafım. Cumhur İttifakı adayımız  Sibel Hanım’la sahada çalışıyoruz. Tabi ki ben partimizin adayı Sibel Gönül’ün yaptığımız çalışmaları daha üstüne koyarak yapması için onun yanındayım” şeklinde konuştu.

DURUM GAYET İYİ

Kocaeli’de AK Parti iktidarları döneminde çok önemli hizmetler ve çok önemli gelişmeler olmuştur. Bunu zaten herkes biliyor. Ama çok dinamik ve nüfusu hızla artan bir şehir olduğu için bazı alanlarda yapılması gereken şeyler olacaktır. Ama köyünden şehirdeki mahallesine İzmit’te 10 yılda çok önemli çalışmalarımız oldu.  Şuan sahaya baktığımızda sahada durum iyi. Vatandaşımızın memnuniyeti var” dedi.

EN AZ 5 PUAN FARK

Basın mensuplarından gelen anketlerdeki son durumla ilgili sorulara da yanıt veren Doğan,  “şehrimize baktığımızda İzmit’in artık AK Parti’nin kalesi olduğunu düşünüyorum. İzmit’te Cumhur İttifakı adayımız Sibel Gönül’ün en az 5 puan fark yapacağına inanıyorum. Ben 5 puan fark altını kendimde başarı olarak görmem. Ben sahada partimizin önde olduğunu biliyorum.  Biz açıkçası arkaya değil önümüze bakıyoruz. Onlar arkamızdan koşmaya devam etsin. Biz çalışmaya devam ettikçe fark büyümeye devam edecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751