Başkan esnafı gezdi ‘evet’e destek istedi

 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, teşkilat üyeleriyle birlikte 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması için 'evet' turlarına devam ediyor. Güne sabah namazı ve esnaf ziyaretleri ile başlayan Başkan İsmail Baran, gün içinde ev toplantılarına da katılarak vatandaşlarla bir araya geliyor. Başkan Baran, dün Tütünçiftlik esnafıyla bir araya geldi, onların sorularını cevapladı.

MİLLETİN TEK MUHTABI OLACAK
Yeni Sistem ile Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık görevlerinin birleştiğini ve milletin karşısına tek bir muhatap çıkarılacağını söyleyen Başkan İsmail Baran, "Artık milletin sandıkta yetki verdiği bir makamın sözü geçsin istiyoruz. Birileri diyor ki 'cumhurbaşkanı parlamentoyu feshedecek.' Bu doğru değil. Cumhurbaşkanının seçimleri yenileme kararı alması demek kendi görevini de sandığa giderek test etmesi demektir" dedi.
HALKA HESAP VERECEK
Türkiye'deki son 15 yıllık istikrar ve güven ortamının bir sisteme bağlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan İsmail Baran, "Milletimizin yüzde elli artı birinin oyuyla göreve gelen, her 5 yılda bir doğrudan halka hesap veren bir Cumhurbaşkanı yürütmede istikrar, ekonomide güven demektir. Bu sistem, yatırımların devam etmesi, işsizliğin azalması istihdamın artması demektir” açıklamasında bulundu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817