Başkan Güney: "İş Yapmıyorsunuz Yapanı Engellemeyin"

İzmit Sabri Yalım Parkı’nda yıkımı gerçekleşen Tekel binasının duvarı tartışmaya sebep oldu. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, devarın sağlıksız olduğu ve her an yıkılabilecek raporu bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit’e değer katacak, şehrin marka değerini yükseltecek Yürüyüş Yolu Projesi kapsamında Sabri Yalım Parkı içinde kalan eski tekel deposu kalıntısı duvarın yıkımı nedeniyle ortalığı ayağa kaldıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e çağrımdır: İş yapmıyorsunuz, bari iş yapanı engellemeyin.

YIKIMI YAPILDI

Tarihi bina dediğiniz yapıyla ilgili yıkım öncesi tüm görüşmeler yapılmış, 1966’da inşa edilen binanın “gizemli” yangın sonrası geriye kalan duvarının sağlıksız olduğu, her an yıkılıp can kaybı ya da yaralanmalara neden olabileceği tespit edilmiş, faydadan çok çevreye zarar getireceği anlaşılmış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında yıkımı yapılmış.

TUĞLALAR SİRMEN’E!

Tekel binasının molozları arasından topladığınız o tuğlalara gelince; üniversite çağında geldiğiniz İzmit’in tarihini bilemeyeceğinizi düşünerek diyorum ki, o tuğlaları Sefa Sirmen’e götürün, 1994’teki o gizemli yangınla ilgili size gerekli bilgileri versin. Hesap soracaksanız da kendisine sorun.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817