Başkan: Hepimiz emekçiyiz, işçiyiz

PİRELLİ FABRİKASINI ZİYARET

Başkan Karaosmanoğlu, Köseköy’de bulunan ve dünya genelinde önde gelen lastik fabrikalarından biri olan Pirelli’yi ziyaret etti. Başkan danışmanları Ömer Polat ile Gültekin Görüm’ün eşlik ettiği Başkan Karaosmanoğlu’nu Pirelli’de fabrika müdürü Ayhan Güven, Lastik –İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, yöneticiler ve sendika temsilcileri karşıladı.

 

FABRİKA MÜDÜRÜ ÖĞRENCİSİ

İlk olarak Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekilere, fabrika müdürü Güven tarafından çalışmalarla ilgili brifing verildi. 1962’de üretime başlayan ve halen 1.500’e yakın işçinin üç vardiya halinde çalıştığı fabrikaya ilişkin bilgiler aktaran Güven, meslek lisesinden öğretmeni olan Başkan Karaosmanoğlu’nu müdürlük yaptığı fabrikada ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

YÜZDE 40’I YEŞİL ALAN

Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi aktaran müdür Güven, Pirelli’nin Köseköy tesislerinde işveren, sendika ve işçi uyumunun üst düzeyde olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu’na fabrika alanının yüzde 40’lık bölümünün yeşil alan olarak ayrıldığı bilgisi de verildi. Ağaçlandırma ve yeşillendirmenin artırılmasını tavsiye eden Başkan Karaosmanoğlu, bu konuda teknik destek verebileceklerini söyledi.

 

ÜLKE EKONOMİSİ İYİ YOLDA

Kocaeli’nde yapılan çalışmalarla şehrin çehresinin değiştiğini vurgulayan fabrika yöneticileri, bu yönde de kente katkı sağlamaya hazır olduklarını ve fabrika olarak her yıl binlerce ağaç diktiklerini ifade etti. Pirelli yöneticileri, Avrupa’da yaşanan krize rağmen Türkiye’de kamyon lastiği üretiminde düşüş yaşanmadığını, bunun da üreten, ürettiğini taşıyan ve ihraç eden Türk ekonomisinin iyi yönde olduğunun göstergesi olduğunu aktardı.

 

İŞÇİLER ALKIŞLARLA KARŞILADI

Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, daha sonra fabrikanın işçi yemekhanesine geçti. Yemekhaneye girişlerinde Başkan Karaosmanoğlu, sendika genel başkanı Karacan ve fabrika müdürü Güven, işçilerin alkışlarıyla karşılandı. Burada konuşan Karacan, ‘’Başkanımız bizleri ziyaret etmek ve fabrikada incelemeler yapmak için bugün aramızda. Her zaman yanımızda olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz’’ ifadesini kullandı.

 

İŞ BARIŞINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Lastik işçilerine seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kıymetli emekçi kardeşlerim, bugün sizin aranızda bulunmak için fabrikamızı ziyaret ettik. Üretmek, çalışmak, alın teri dökmek hepimiz için en önemli değerlerdir. Hepimiz farklı yerlerdeyiz, ama hepimiz emekçiyiz, işçiyiz. 7 gün 24 saat şehrimiz için, şehrimizde yaşayanlar için, ülkemiz için, çalışıyoruz. Ben Pirelli’nin Köseköy’deki bu fabrikasında işveren, sendika ve işçiler arasındaki iş barışını ve çalışma huzurunu, Türkiye’ye örnek gösteriyorum’’ şeklinde konuştu. Konuşmasının sonunda Pirelli işçileri, Başkan Karaosmanoğlu’nu ayakta alkışladı

YEMEK SIRASINA GİRDİ

Personelin fabrika içinde kullandığı iş ayakkabılarını ve çalışma yeleklerini giyen Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, daha sonra işçilerle birlikte yemek sırasına girdi. Tabldot yemeğini alan ve işçilerle birlikte yemek yiyen Başkan Karaosmanoğlu, ardından fabrikayı dolaştı. Pirelli fabrika müdürü Güven ile yöneticiler, Başkan Karaosmanoğlu’na dolaştıkları üretim tesislerinde çalışmalarla ilgili bilgi verdi.     

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817