Başkan Hürriyet, "İZMEKleri Daha Yukarıya Taşıyacağız"

Çukurbağ, Kadıköy, Hanımeli kurs merkezlerindeki kursiyerlere belgeleri Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. 16 farklı branşta 804 kursiyerin eserlerinin görücüye çıktığı sergi açılışına  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  CHP belediye meclis üyesi Devrim Bal, muhtarlar, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Kursiyerlerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği programda Başkan Hürriyet “ her başarı hayal etmekle başlar,  sizlerin de desteğinizle İZMEK’leri çok daha yukarıya taşıyacağız. Hem kadınlarımız hem de şehrimiz kazanacak” dedi.

 KADINLARIMIZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İZMEK’lerin hem kadınlar hem de şehir için büyük önem taşıdığına dikkat çeken İzmit Belediye Başkanı Hürriyet “ yaptıklarınızla, emeklerinizle şehrimize değer katan eserleri ortaya çıkarıyorsunuz. Emekleri, katkıları için kursiyerlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerçekleştirdiğimiz İZMEK açılışlarımızda üzerine basa basa vurguladığımız konuyu bir kez daha dile getirmek istiyoruz.

EN BÜYÜK HAYALİM KURSLARI BÜYÜTMEK VE EKONOMİYE KAZANDIRMAK.

İZMEK’ler ilk etapta kadınlarımızın hobi anlamında bir şeyler yapması, üretmesi üzerinde başlamış olabilir ama şimdi bu kurslarımız bir üretim mekanizması haline geldi.  Ama gördüğüm bir tablo var ki, sadece kursiyerlerin katıldığı,  sadece kursiyerlerin birbirine yaptığı eserleri gösterdiği, sergilediği toplum daha fazla kesiminin buraya daha fazla çekim merkezi haline getirilemediği bir alan haline dönüşmüş.

İZMEK’lerle ilgili tek bir hayalim var, kurslarımızı büyütmek ve ekonomiye kazandırmak.

HEM KADINLARIMIZ HEM DE KENTİMİZ KAZANSIN

Kurslarımızı sadece senede bir kez eserlerin sergilendiği halden çıkartılmalı,  kadınlarımıza ekonomik gelir getirici hale getirilmelidir.  Sizlerin emeklerinizle ürettiğiniz bu parçalar uluslararası fuarlara çıkabilecek kadar kıymetli eserlerdir. Bunun için büyük düşünmek, hayal etmek lazım. Her başarı hayal etmekle başlar. Her güzel iş, azimle, çabayla ama hayal etmekle başlar. Benimde İZMEK’lerle ilgili hayalim, öncelikle kadınlarımızın sosyalleşmesi ama üretim mekanizması içerisinde ürettiklerinin ekonomik olarak ta karşılığını almalarıdır. Bundan hem kadınlarımız hem de kentimiz kazansın istiyorum.   Dileğim ve bundan sonraki çabam bunun üzerine olacak.  

Konuşmaların ardından kursiyerlere  belgeleri verildi ve sergiler gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817