banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Başkan Hürriyet’in Ata Tohumu Hamlesinde Büyük Başarı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ve İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kontrolünde Durhasan Mahallesi’nde bulunan tarımsal arazinin belli bir bölümüne daha önceki köy ziyaretlerinde toplanan tohumlar ekildi. Sağlıklı tarımı desteklemek, yerli üretimi arttırmak ve ata tohumunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla çalışmalara başlayan İzmit Belediyesi, ilk aşamada deneme üretimi yaptığı alanda domates, salatalık, biber, patlıcan, karpuz ve fasulye ekimi gerçekleştirdi. 80 günlük süre içerisinde ata tohumu üretiminde büyük bir başarı kaydeden İzmit Belediyesi, Ekim ayında kuracağı serada fide üretimine başlayacak.

ÇOCUKLARIMIZA AKTARMAK İÇİN

Durhasan Mahallesinde bulunan tarımsal arazide ilk hasadını yapan ve ata tohumu deneme üretiminin gerçekleştiği alanda da incelemelerde bulunan Başkan Hürriyet, “Ata tohumunu çoğaltmak amacıyla deneme bahçemizi kurduk. 80 güne gibi kısa bir zaman dilimine rağmen başarılı bir noktadayız. Bunun daha sürdürülebilir olması için tekniğini doğru kurmaya çalışıyoruz. İzmit ölçeğinde çok daha fazla üretim yapmak, sağlıklı tarım yapmak ve yerel tohumumuz çocuklarımıza aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826