banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Hürriyet’ten  Nikomedia Müjdesi

İzmit Belediyesi’nin kültürel miraslarına sahip çıkma ve kentin markalaşması süreciyle ilgili dünyaya açılan kapısı olarak gördüğü Tarihi Çukurbağ Kazı Alanı’nda yeniden kazı yapılmasıyla ilgili bakanlığa yaptığı talep sonunda kabul edildi. Belediye meclis toplantısında kararı müjde olarak kamuoyuyla paylaşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bakanlıktan sonunda yetki geldi” dedi. 

BAKANLIKTAN ONAY GELDİ

Yaklaşık bir yıldır kazıların yeniden başlatılması ve tarihsel mirasın gün yüzüne çıkarılmasıyla ilgili yoğun çaba harcandığının altını çizen başkan Hürriyet, “Yaklaşık 1 yıldır müdürlüğümüzle Çukurbağ kazılarının yeniden başlatılması, oradaki restorasyon çalışmalarının hayata geçirilmesi, bu kentin tarihinin ve tarihsel kültürünün, kente katma değer katacak çalışmaların ortaya çıkarılmasıyla ilgili çabamız vardı. Ancak bakanlıktan ‘olur’ gelmemişti. 

OY BİRLİĞİYLE YETKİ VERİLDİ

Bakanlıktan sonunda yetki geldi. Bakanlık bu çalışmalarımızla ilgili onayı verdi ve ‘Protokol yapabiliriz’ dedi. Şartlarını da bakanlıkla konuşarak belirledik. Müze müdürlüyle protokol yapacağız ve çalışmaların sponsorluğunu üstleneceğiz. Bu konunun gündeme alınmasını ve görüşme sırası geldiğinde komisyona havale değil, doğrudan geçilmesiyle ilgili talebim olacak” şeklinde konuştu. Oy birliğiyle gündeme alınan Çukarbağ Kazıları ile ilgili meclis Hürriyet’e oy birliğiyle yetki verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751