banner2779
banner2752
banner2750

Başkan, İzetbegoviç ile bir araya geldi

İZETBEGOVİÇ’E FAHRİ DOKTORA

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)’nin de organizasyon ortakları arasında yer aldığı etkinliğe Cumhurbaşkanı İzetbegoviç ve Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Balkanlar’dan gelen konuk belediye başkanları ve yöneticiler katıldı. Organizasyonda Süleyman Şah Üniversitesi tarafından dünya barışına ve Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerinin geliştirmesine yaptığı katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı İzetbegoviç'e uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora unvanı verildi.

 

REKTÖR CÜBBESİNİ GİYDİRDİ

Fahri doktora unvanı verilen Cumhurbaşkanı İzetbegoviç'e cübbesini Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz giydirdi. Rektör Ekiz ayrıca, Cumhurbaşkanı İzetbegoviç'e lale desenleriyle işlenmiş tabak hediye etti. Duyduğu onuru dile getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı İzetbegoviç, "Bir takım seçkin kişiler arasından bu onur için seçilmek, gerçekten de olağanüstü bir ayrıcalık. Üniversitenin ismini taşıdığı Süleyman Şah, Osmanlı'nın Balkanlardaki şanlı geçmişine çok katkıda bulunmuş tarihi bir figürdür" şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN: DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Rektör Prof. Dr. Ekiz de, gerçekleştirilen konferans ve fahri doktora unvanı töreninin kendilerine büyük heyecan yaşattığını ifade ederek, bunun ilerideki projeler için motivasyon kaynağı olacağını dile getirdi. Rektör Ediz ile birlikte Cumhurbaşkanı İzetbegoviç’i misafir eden Başkan Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada Balkanlarda yaşanan acılara değindi. Bugün Balkanlardaki huzur ortamında Türk hükümetinin yürüttüğü kararlı politikaların katkısı bulunduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu huzur ve barış ortamı sürerken, Balkan ülkeleri güçlenmeli ve kendi ayakları üzerinde durabilecek konuma gelmeleri gerekmektedir. Birlik ve beraberliklerini korudukları müddetçe her sorunun üstesinden gelebilirler. Bu konuda TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, elimizdeki bütün imkânları kullanmaya hazırız’’ ifadesini kullandı.

SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı İzetbegoviç’in uğurlanmasının ardından ise birliğin sertifika töreni yapıldı. Törende konferansa katılan konuk belediye başkanlarına sertifikalarını Başkan Karaosmanoğlu verdi. Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban tarafından Başkan Karaosmanoğlu’na Türk geleneğinde önemli bir yeri olan baston hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751