BAŞKAN, “KADINLARIMIZ 15 TEMMUZ'DA NENE HATUN'U ARATMADILAR”

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve yönetimini makamında konuk etti. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini püskürtmek amacıyla 15 Temmuz'da sokağa çıkan kadınlarımızın dualarıyla büyük kahramanlık gösterdiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kentimizde ve ülkemizde ki kadınlarımız 15 Temmuz ve sonra ki süreçte Nene Hatun’u aratmadılar. Kadınımızın korkusuzluğunu, vatanı için neler yapabileceğini ortaya koydular” dedi.

 

15 TEMMUZ’DA SEMAYA AÇILAN ELLER, MİLLETİMİZE GÜÇ VERDİ

O karanlık gecede darbe girişimini televizyon ekranlarından öğrenen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine çocuklarıyla vedalaşarak sokağa çıkan korkusuz kadınların erkeklerle ön saflarda mücadele etmesini takdirle karşılayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Meydanlara gelemeyerek ellerini semaya açmış, ülkenin bekası ve geleceği için dua eden nice büyüklerimizin varlığı da meydanlarda ki milletimize güç verdi. Ülkemizin tüm tarihi sürecinde siz kıymetli kadınlarımızın büyük özverisi ve kahramanlığı kesinlikle yadsınamazdır. 15 Temmuz’un meydanlarda ki kahraman kadınlarından ve her anında dua eden milletimizin her ferdinden Allah Razı olsun” diye konuştu.

 

KAHRAMANLIKLARIYLA TARİHE GEÇTİLER

Darbeci askerlerin ele geçirmeye çalıştığı her yerde ön saflarda yer alan kadınlarımızın o karanlık gecelerin bir nevi ışığı olduğunu da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Darbecileri durdurmak için tankın önüne siper olan kadınlarımızın ortaya koydukları mücadeleyi o gece hepimiz gördük. O kahramanların arasından şehit olanları rahmetle yad ediyorum. Onlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarındaki kahramanlıklarıyla tarihe geçen Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi kadınların birer örneği oldular” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817