Başkan Karaarslan'ın oğlu şehit oldu
Bu kaza şöyle gelişti Kütahya  Gediz karayolunun 20. kilometresindeki Kireç köyü rampalarında meydana geldi. Çavdarhisar'dan Kütahya istikametine gitmekte olan 43 SF 312 minibüs, yolun kaygan olması sebebiyle şarampole devrildi. Kazada minibüste bulunanlar hafif şekilde yaralandı. 

Kütahya`da Jandarma olarak vatani görevini yapan Yuvacık eski Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan`ın oğlu Fatih Kararslan, sorumluluk bölgelerinde gece geç saatlerde meydana gelen bir kazaya müdahale etmek için komutanı ve görev arkadaşları ile birlikte olay yerine gitti.

Aracı yol kenarına bırakıp işaretlendirmeleri koyduktan sonra kazaya müdahale ettiler. Bu sırada arkadan gelen Sebahattin Akdoğan yönetimindeki 64 LT 855 plakalı fayans yüklü TIR, gizli buzlanma nedeniyle kayarak '743069' plakalı askeri minibüse, ardından yanında duran jandarma erleri Fatih Karaaslan ve Uygar Yalçınkaya ile yaralılara yardım etmek için bir otomobilden inen Fevzi Seçkin'e çarpıp şarampole uçtu.

Kazada Jandarma Er Uygur Yalçın ile Fevzi Seçkin olay yerinde, Fatih Karaaslan ise kaldırıldığı Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitirdi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü Sebahattin Akdoğan gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Kütahya’da meydana gelen feci kaza haberi sabah saatlerinde Fatih Karaaslan’ın, Başiskele Yuvacık Mahallesindeki evine ulaştı. Polis ve Askeri yetkililer sağlık ekipleri ile giderek olayı bildirdi. Acı haber karşısında aile yasa boğuldu.   Hikmet ve Emine Karaaslan çiftinin 5 çocuğundan tek erkek evladı olan Fatih Karaslan’ın kazada şehit olduğunu öğrenen yakınları aileye başsağlığı dilemek için sabah saatlerinde eve akın ettiler.

Gözyaşları içerisinde konuşan baba Hikmet Karaaslan “ Kendisi Fatih Üniversitesini kazanmıştı. Uluslar arası ilişkilerde okuyordu. Ancak okulunu dondurdu. Ben askere gideceğim dedi. Biz okulunu bitir öyle git diyorduk. Ancak dinlemedi. Belki vazgeçer belki okumak ister diye kendisini kazma kürek işine gönderdik. Okumazsan böyle olur dedik. Ancak fikrini değiştirmedi. Önce askere gitmek istiyordu.  

Davet gelmişti. O nedenle gitmek istiyordu. Demek ki bu olacakmış.  Ocak’ta sevdiği kızla nişanlandı. 4 Ay öncede Bilecik’te acemiliğini yaptı. Ardından da Kütahya’ya gitti.  Kaza haberi geldi. Şehit olduğunu öğrendik” dedi. Oğlu’nun 2 hafta önce yanına giden baba Hikmet Karaaslan’ın, kaza olmasaydı moral olsun diye bu hafta sonu   eşi, kızları ve damatları ile birlikte Kütahya’ya ziyaretlerine gidecekleri öğrenildi
Gözü yaşlı baba Hikmet Karaaslan’a akşam saatlerinde kadar eski ve yeni çok sayıda belediye başkanı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından başsağlığı dilekleri geldi. Geldiğinde nişanlandığı Esra Çelik ile evleneceği öğrenilen Fatih’in acı ölüm haberi hem sevenlerini hem de duyanların içini dağladı.  Enişteleri tarafından cenazesi alınmaya giden Fatih Karaaslan’ın Yuvacık Merkez Camiinde Cuma namazı sonrası Yuvacık Şehitliğinde toprağa verilmesi bekleniyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817