banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Başkan Karaosmanoğlu Afgan heyeti ağırladı
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Afganistan’ın Kabil kentinden gelen heyeti kabul etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) işbirliği ile Kabil 16. Bölge Belediye Başkanı Gulam Sahkhi ve beraberindeki 17 kişilik Afgan heyeti, Kocaeli’de eğitim aldı.

 

AFGAN VE TÜRK DOSTLUĞU

Afgan heyetini makamında ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Afgan ve Türk halkalarının binlerce yıllık bir geçmişlerinin olduğunu vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Afganlı kardeşlerimizin eğitimine katkı sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik programı düzenledik. Umarım buradaki çalışmaları kendi memleketlerinizde de uygularsınız” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ BİZE GÜÇ VERİYOR

Kabil 16. Bölge Belediye Başkanı Gulam Sahkhi ise Türkiye’ye çok yakın olduklarını ve Türkiye’nin bölgesel bir güç olmasının kendilerine de güven verdiğini söyledi. Görüşmenin sonunda hatıra fotoğrafı çekilirken Başkan Karaosmanoğlu, Başkan Shakhi’ye İzmit pişmaniyesi ve geleneksel işlemelerle süslenmiş kandil hediye etti.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Kabil 16. Bölge Belediye Başkanı Gulam Sahkhi ve beraberindeki heyet İSU Scada Sistemi, Plajyolu Arıtma Tesisi ve İZAYDAŞ’ı gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Heyet ayrıca İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda insan kaynakları konusunda bilgilendirildi. Heyetin eğitim aldığı alanlar, İnsan Kaynakları Yönetimi, Sürdürülebilir Atık Yönetimi, Şehir Şebeke Suyu Yönetimi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826