Başkan Karaosmanoğlu, Arapça münazara şampiyonlarını ağırladı

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Vakfı danışmanlığında gerçekleştirilen 8. Uluslararası Arapça Münazara Yarışmasında Türkiye Şampiyonu olan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve idarecilerini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu, büyük başarı yakalayan öğrencileri tek tek kutladı.

 

“TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMANIZ BENİ SON DERECE MUTLU ETMİŞTİR”

İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.sınıf öğrencilerinden Esma Kotan, Rümeysa Aydın, Zeynep Sude Gökçe ve Merve Karaca isimli öğrenciler Kocaeli’yi yarışmada temsil ederken, İstanbul'da yapılan final yarışması da TRT Arapça kanalından canlı olarak yayınlanmıştı. Büyük heyecanın ve çekişmenin yaşandığı şampiyonada, Kocaeli ekibinin büyük bir başarıyla birinciliği elde etmesinden dolayı gurur duyduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye Geneli Proje Okulları arası Arapça Münazara yarışmalarında geçen yıl olduğu gibi bu yılda Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Türkiye birincisi olması beni son derece mutlu etmiştir. Bu başarıların her daim etmesini, eğitim-öğretim hayatınızda da arzu ettiğiniz noktalara gelmenizi temenni ediyorum” dedi.

 

“GÜÇLÜ VE DONANIMLI OLMALARI GEREKİYOR”

Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin şampiyon öğrencilerini yarışmaya hazırlayan Arapça Münazara Koordinatörü ve Müdür Yardımcısı Mehmet İnan, Arapça Koordinatörü Esin Makaracı ile Arapça Öğretmeni ve aynı zamanda proje danışmanı İman Ulvan’ı da görüşmede konuk eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu başarılar çocuklarımızın gelecekte ki eğitim-öğretim hayatında çok önemli izler bırakacaktır. Kendilerinin var olan kapasitelerini görme açısından da çok önemli fırsatlardır. Bunun yanı sıra kentimizde ki tüm okullarda okuyan gençlerimiz, güçlü ve donanımlı olmaları gerekiyor. Çünkü ülkemizin geleceği gençlerin elindedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bunun farkındayız ve bunun için projeler üretiyoruz” diye konuştu.

 

“İDARE VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’NİN UYUMU ÇOK ÖNEMLİDİR”

Görüşmede yer alan Okul Müdürü Fatih Şenocak, Okul Aile Birliği Başkanı Şener İnce ve Dernek Üyesi Ayşe Gül’ü de tebrik eden Karaosmanoğlu, “Şunu ifade etmek isterim ki, okullarda elde edilen başarıların alında yatan diğer bir sebepte, Oku Aile Birliğinin ve okul idaresinin uyumlu bir çalışma ortamında bulunmasıdır. Bu gayret ve ilgi okullarda ki öğrencilere de çok olumlu yansıdığına şahitlik ediyoruz. İşte burada ki gençlerimizin elde ettiği başarının altında yatan nedenlerden biride budur. Bir kez daha okul idaremizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yakaladıkları bu başarıdan dolayı bir kez daha kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik, yapılan görüş alış verişinin ardından sona ererken, Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Okul Aile Birliği Başkanı Şener İnce’de, Başkan Karaosmanoğlu’nun eğitime ve okullarına verdiği katkılar için ayrıca teşekkür etti.

“​


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817