banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Karaosmanoğlu, “Halkımızı meydanlara davet ediyorum”

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ikinci yılında bir değerlendirme yaparak, “80 milyon o gün bütün dünyaya net bir mesaj verdi. Milletimiz, işgal girişimine dur demiştir. 15 Temmuz’da Kocaeli’de destan yazmıştır” ifadelerini sarf etti. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinliklerine de tüm Kocaelileri davet eden Karaosmanoğlu, “Karamürsel Alp’in ve Akça Koca’nın evlatları olarak 15 Temmuz’un ikinci sene-i devriyesini idrak edeceğimiz etkinliklere Şehitlerimize dualarla; Gazilerimizi şükranla yâd etmek için halkımızı meydanlara davet ediyorum” dedi.

 

“MEYDANLARA ÇIKTIK VE ÜLKEMİZİ DARBECİLERE TESLİM ETMEDİK”

15 Temmuz Türkiye Cumhuriyet tarihi için bir milat ve yeniden başlangıçtır diyerek açıklamalarına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Tabi büyük felaket yaşadık, büyük bir ihanetle karşılaştık. FETÖ, bir kanser ve ur gibi Türkiye’nin yargısını, askerini, polisini, ekonomisini, bankasını, basınını ve pek çok kurumunu işgal etmişti. Halkımızın değerlerini önemseyen, gençlere eğitim veren ve İslami değerlere sahip olduğunu göstermeye çalışan bir FETÖ, Batılıların desteğini bulmuş bir ihanet örgütüydü. Türkiye’ye çok zarar verdiler. 15 Temmuz’da milletimizin, gençlerimizin, vatansever emniyet güçlerimizin yanı sıra yerli ve milli olan kahramanlarımızın yardımıyla FETÖ hain darbe girişimini halkımızla birlikte püskürttük. O gün şehit ve gazi olan kardeşlerimizle meydanlara çıktık ve ülkemizi darbecilere teslim etmedik” şeklinde konuştu.

 

“KOLUNU KANADINI VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE KIRDIK”

Şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum diyerek sözlerini sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Cumhurbaşkanımızdan bir kez daha Allah’tan razı olsun. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın tek sözüyle 15 Temmuz gecesi sokaklara çıktı. Bu ihanet şebekesinin kolunu kanadını vatandaşlarımızla birlikte kırdık. Şimdi temizlik hareketi devam ediyor. Ve artık Türkiye’de milli birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece bunların yeşermesi asla mümkün değildir. Takiyye yapmasını çok iyi bilen FETÖ mensuplarının kalanlarının da zaman içerisinde temizlenecektir. Tabi yeni oyun ve taktikler içerisinde olabilirler ancak biz millet, askeriye, istihbarat, polis hem de yönetim olarak çok daha uyanık olacağız. Ekonomimiz, eğitimimiz ve gençlik olarak da çok güçlü olacağız” dedi.

 

“BİZE SİLAH ÇEKTİLER, AMA BİZ İÇERİ GİRDİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha meydanlara inin çağrısı yapmadan o gün kriz masası kurduklarını ve önlem almaya başladıklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “O günkü Genel Sekreterimiz başta olmak üzere Genel Müdürlerimizi ve tüm yöneticilerimizi arayarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Üst yönetim olarak bir araya geldik, valimizle buluştuk. İzmit’te büyük bir yürüyüş yaparak diğer bir taraftan da Selalar okunurken halkımız sokaklara döküldü. Cengiz Topel Havalimanı makinalarımızla işgal ettik. Bize silah çektiler. Ama biz içeri girdik ve ne helikopterlerin ne de uçakların inmesiyle kalkmasına müsaade etmedik. Pek çok konuda tüm ilçelerimizde önlemler aldık. Gölcük’te Donanma’nın önünü kapattık. Allah’a şükürler o gece görevimizi yerine Anadolu’da da olduğu gibi yerine getirdik” diyerek konuştu.

 

“BENDE ŞEHİT OLMAK İSTERDİM”

Meydanlara inen halkın büyük bir fedakârlıkla görevini yerine getirdiğini de dile getiren Karaosmanoğlu, “Şehitlerimiz görevini yaptı ve Cennete ki yerlerini aldılar. Bende şehit olmak isterdim. Ama şehitlik payesi her isteyene verilmiyor. Herkese nasip olmuyor. Şehitlik büyük bir makamdır. Pek çok insanımız şehit olmayı ister ve milletimiz bu makama çok önem verir” vurgusu da yaptı. 15 Temmuz’da halkın önünde yer aldıklarını da dile getiren Karaosmanoğlu, “Halkımız, kendisinin zor anında yanında olmayanları tavsiye eder. Bizler zor günlerin insanıyız. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde, milletimizle birlikte büyük bir başarı elde ettik” dedi. Karaosmanoğlu ayrıca, “Halkımızı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine davet ediyorum. Neslimize de 15 Temmuz’u unutturmama için çalışmalarımız oluyor. 15 Temmuz bize daha güçlü olmamızı gerektirdiğini de göstermiştir. İçeride ki ve dışarıda ki düşmanlarımıza fırsat vermeyelim” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751