Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli, Türkiye’nin parlayan yıldızıdır’’

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gaziantepliler Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun ve Kocaeli Gıda Toptancılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Birol Öztürk ile yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Bir milyonu sekiz yüz bini aşkın nüfusuyla hızla büyüyen ve gelişen Kocaeli’nin, Türkiye’nin parlayan yıldızıdır diyen Karaosmanoğlu, “Bu müstesna şehirde, huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz. Kocaeli, gerçekten de tam bir güven ve istikrar adası durumundadır” dedi.

 

“KANLA YOĞRULAN TOPRAK, VATANDIR”

Bölge coğrafyasının ve komşu ülkelerin son halini de ziyarette değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Halkımız, huzur ve sükûn içinde yaşıyor. Bugün sokaklarımızda güven içinde yürüyebiliyorsak, gece yatağımızda huzur içinde uyuyabiliyorsak; bunda isimsiz kahramanların fedakâr gayretlerinin büyük rolü var. Vatan, insanın millet olarak üzerinde yaşadığı, geçmişin acı ve tatlı hatıraları ile istikbâle ümitle baktığı; kutsal bir mekândır. Bir toprak parçasının vatan olabilmesi kolay değildir. Yüzlerce yıl yurt edinilen, uğrunda şehitler verilerek kanla yoğrulan toprak, vatandır. Üzerinde bir medeniyet kurulan yerdir vatan” diye konuştu.

 

“STK’LAR SANATSAL ALANLARDA FAALİYET YAPMALIDIR”

Kocaeli’deki hemşehri derneklerinin toplumsal yaşamın önemli kuruluşlarından olduğunu da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kültür, eğitim, spor alanında çalışma yapmaya devam etmeliyiz. Milli birlik ve beraberliği de bu gibi sosyal alanlarda yapacağımız etkinliklerle kazanabiliriz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korumalıyız. Bununla beraber STK’larımız müzik ve sanatsal alanlarda da faaliyetler yapmalıdır. Gençleri muhakkak bu alanlarla buluşturmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür projeleri ve yapılacak çalışmaları destekliyoruz. Sporu teşvik ediyoruz. Yavrularımızı özellikle yüzme sporu ile tanıştırmalıyız” ifadelerini sarf etti.

 

“MAZARET ÜRETMİYOR, MAHARETİMİZİ KONUŞTURUYORUZ”

Görüşmelerde siyasetin hizmet etme ve halkımızın refah içerisinde yaşaması için bir araç olduğunu vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Vatandaşımıza her zaman net ve gerçekleri ifade etmişimdir. Bizler siyasetin tek doğrusu olan dürüstlük ve ahlak tabanında görevimizi ifa ediyoruz. Mazeret üretmiyor, maharetimizi konuşturmak için çalışıyoruz” ifadelerini sarf etti. Kocaeli Gıda Toptancılar Sitesi yönetimini de konuk eden Karaosmanoğlu, görüşmede ticarette yeni anlayışlar konusunda çalışma yapmanın önemine de vurgu yaptı. Tüketim alışkanlıklarının değiştiğinden bahseden Karaosmanoğlu, E-Ticaret konusunda gelişen dünyayı yakından takip etmenin de elzem olduğunu söyledi. Birliktelikte ayrıca, KOTKO’ya yol ve üst yapı konusunda destek verilmesi de karara bağlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817