banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Başkan Karaosmanoğlu;  ‘’Kocaeli’de spor kültürünü oluşturduk’’   

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Spor Kenti Kocaeli anlayışıyla kentteki spor alanlarını çoğaltıyor. Yuvacık’ta Şehit İlyas Bayraktutar adını verilen 600 kişi seyirci kapasiteli futbol sahasının tanıtım programı düzenlendi. Tanıtım töreninde konuşan TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Kocaeli’de Spor kültürünü oluşturduk” dedi.

 

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Tanıtım törenine protokol ve spor camiasından önemli isimler katıldı.  Programa TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram, AK Parti Başiskele Belediye Başkan adayı Yasin Özlü, KASKF Genel Başkanı Murat Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar, Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Özer, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan katıldı.

 

“SPOR İÇİN ALANLAR AÇIYORUZ”

Gerek açık gerekse kapalı spor alanlarıyla vatandaşların her an spor yapabilmeleri için modern tesisler açtıklarını belirleten Başkan Karaosmanoğlu, “Spor tesisleri iş ortamından arta kalan zamanlarda spor yapmak isteyenler için cazip mekânlar haline geliyor. Bu amaçla vatandaşları spora teşvik etmek için Büyükşehir Belediyesi olarak spor alanlarını sayısını çoğaltıyoruz. Bu alanlardan birini de Başiskele ilçesi Yuvacık Mahallesi’nde inşa ettik. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

“SAĞLIK ÖNEMLİDİR, BU DA SPORLA OLUR”

“Gençlerimize spor yapmayı tavsiye ediyorum” diyen Başkan Karaosmanoğlu” Yaşamın kaliteli bir şekilde sürmesi için koruyucu sağlık önemlidir, bu da spor yapmakla olur. Gençlerimize sporu tavsiye ediyorum. Ruhen güçlü olmak için bedenen de sağlıklı olunması gerekmektedir. Büyükşehir olarak spor yapılabilecek alanların oluşmasında yoğun bir çalışmamız var.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

ŞÖHRETLER MAÇI DÜZENLENDİ

Tanıtım programında aralarında Kaan Dobra, H. İbrahim Kara, Fevzi Açıkgöz, Engin Öztonga, Haydar Koç gibi isimlerin bulunduğu eski şöhretler arasında gösteri maçı oynandı. Çekişmeli geçen maçta şöhretler eski günlerini yâd etti. Ardından protokol tesisi dolaştı.

 

FİFA STANDARTLARINDA

Etrafında yeşil alanları ve otoparkıyla modern bir tesis olan Yuvacık Şehit İlyas Bayraktutar Futbol Sahası 45 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Tesisin çevresinde toplam 25 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. FİFA standartlarına uygun olarak 68 çarpı 105 metre ölçülerinde futbol sahasına sahip olan tesiste 234 metrekarelik idari yapı yer alıyor. Futbol sahasının etrafında ise bin 750 metrekare kırmızı renkli koşu parkuru oluşturuldu. Sahanın çevresine ise  2 bin 500 fidan dikildi.

 

600 KİŞİLİK TRİBÜN

Sahada 2 adet 15 kişilik yedek kulübesi yapılırken, maçların izlenebilmesi için 600 kişilik seyirci tribünü oluşturuldu. Tesiste 4’ü otobüs olma üzere 90 araçlık otopark yapılırken futbol sahasının çevresine 400 metre çit örüldü. Ayrıca saha da toplam 4 bin 500 metrekare de baskı beton uygulaması yapıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826