BAŞKAN KARAOSMANOĞLU, MÜFTÜLÜĞÜN PROGRAMINA KATILDI
  

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Yenikent Anadolu Lisesi’nde seçmeli Kur’an-ı Kerim dersini seçen öğrencilerle bir araya geldi. Kocaeli İl Müftülüğü’nün düzenlediği “Kur’an-ı Kerim” dağıtım törenine de katılan Başkan Karaosmanoğlu, “Kur’an-ı Kerim bir hayat rehberidir. Yüce kitabımızı seçmeli ders olarak seçtiğiniz için siz değerli öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

 

KUR’AN-I KERİM HAYAT KİTABIMIZDIR

Derince Yenikent Anadolu Lisesi ve İl Müftülüğünün birlikte organize ettiği törende açılış konuşmasını yapan Müftü Yusuf Doğan, “Bu sene ilimizde Kur’an-ı Kerim dersini seçmeli olarak tercih etmiş öğrencilerimize mealleriyle birlikte Kur’an-ı Kerim hediye edelim dedik. Bu noktada bizlere desteğini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na da çok teşekkür ediyoruz. Kur’an-ı Kerim sadece kutsal kitabımız değil aynı zamanda hayat kitabımızdır. Medeniyetlerin en büyük temsilcisi biz isek bunun alt yapısını Kur’an-ı Kerim oluşturmaktadır. Bu çalışma her Müslümanın diyen gencin Kur’an-ı okuma ve anlama noktasında faydasına olacaktır” diye konuştu.

 

KUR’AN-I KERİM’E DEĞER VERMEK; OKUMAK VE ANLAMAKLA OLUR

İl Müftüsü Yusuf Doğan’dan sonra kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Burada Kur’an-ı Kerim seçmeli ders olarak tercih eden öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Kur’an-ı Kerime’ değer vermek; onu okumakla ve anlamakla başlar. Daha doğrusu hayatımız Kur’anla başlamalıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğe en önemli hizmet adımlarından bir tanesi Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olarak müfredata koyulmasıdır. Güzel okumak için çalışacağız ve bir de iyi anlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

OKUMAYA VE DÜŞÜNMEYE DAVET EDER

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un da katıldığı törende Başkan Karaosmanoğlu, “Bu konuda çok şükür önemli mesafeler aldık. Sevgili gençler, Peygamberimizin ahlakı Kur’an ahlakıdır. Kur’an-ı Kerim hayat rehberimizdir, aşktır ve sevdadır. Rabbimizin bize mesajıdır. Kur’an bizlere okumayı, düşünmeyi, üretmeyi ve insanlığa faydalı olmayı davet etmektedir. Bu değerlerimizin yanı sıra üretmede, araştırmada, inovasyonda ve düşüncede sizlerin çok daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Ayrıca bilime de çok değer vermenizi sizlerden rica ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Yenikent Anadolu Lisesi’nde Kur’an-ı okumada ilk üçe giren Gökhan Akbaş, Seda Ulavur ve Gizem İçen’e Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817