banner2752
banner2750
banner2776

  Başkan Karaosmanoğlu, NAK Arama Kurtarma Derneği’ni ağırladı

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, NAK Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Koordinatörü Gamze Kazar ve yönetimini makamında kabul etti. Görüşmede “Gönüllü İtfaiyeci olmanın yanı sıra gönüllü arama kurtarma faaliyetlerine katılan vatandaşları takdirle karşılıyorum” diyen Karaosmanoğlu, “İnsanların ve diğer canlıların yaşamına değer vererek, büyük fedakârlıklarla hayata tutunmasına yardımcı olan siz ve sizler gibileri canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

 

“7/24 ARAMA KURTARMA HİZMETİ VERECEĞİZ”

NAK Arama Kurtarma Derneği Kocaeli Koordinatörü Gamze Kazar, yurt içi ve yurt dışı resmi makamlarca tanınan ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler-OCHA, yeni kurulmakta olan ve kurucu üyesi oldukları IDERN ve Avrupa Parlamentosu Şeffaflık Girişimi üyesi olan en aktif, gönüllü arama ve kurtarma ekibi olduklarını görüşmede ifade etti. Doğal afetlerde ve acil durumlarda aktif bir şekilde hizmet verebilecekleri bir koordinasyon merkezi kurmak istediklerini de belirten Gamze Kazar, “Sivil Savunma uzmanları, AFAD, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi ile uzun bir istişare yaptıktan sonra bu koordinasyon merkezi ile bölgemize 7/24 arama kurtarma hizmeti vereceğiz” diye konuştu.

 

“OPERASYONEL BAŞARI BİLGİ VE TECRÜBEYE BAĞLIDIR”

Birliktelikte ekiplerinin çok eğitimli olduğunu da belirten Kazar, “Çalışmalarımızı daha aktif bir şekilde sürdürmek için çalışıyoruz. Eğitim çalışmalarıyla bu işe sevdalı insanlarımıza bilgi ve tecrübe aktarımında da bulunuyoruz” ifadelerini sarf etti. 1999 depreminde büyük bir ihtiyaç olduğu gözlenen arama kurtarma ekiplerinin gelecek yıllara aktarılmasının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu tür arama kurtarma çalışmalarında yer alan gönüllülerimiz çok önemli bir toplumsal görevi yerine getirmekteler. Herhangi bir acil durum ve afet anında eğitimli insanların operasyonel başarısı da bilgi ve tecrübe ile olacağını bilmemiz gerekmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı yapılan görüş alıverişinin ardından sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680