banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 Başkan Karaosmanoğlu, Strazburg yolcusu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’ye verilen Avrupa Konseyi Roman Ödülü’nü almak üzere Strazburg’a gidecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesiyaptığı çalışmalar neticesinde Avrupa kıtasında Roman dostu kentlere verilen tek ödül özelliğini taşıyan Avrupa Konseyi Roman Ödülü’ne layık görülmüştü.

 

ÖDÜL TÖRENİ 30 EKİM ÇARŞAMBA

Roman vatandaşlara yönelik yenilikçi ve yaratıcı projeler uygulayarak toplum içi farklılıkların korunmasına yardımcı olan ve aynı zamanda Romanların aktif demokratik katılımlarını sağlamayı başaran belediyelere verilen ödül için 30 Ekim Çarşamba gününde Strazburg’ta tören düzenlenecek.

 

47 ÜLKE ARASINDA

Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği hizmetlerinin yansımalarını uluslar arası alanda da görüyor. Daha önce birçok alanda önemli ödüller alan Büyükşehir, bu başarılarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi’ne bu kez Konsey üyesi olan 47 ülke arasından ve Avrupa Konseyi – Yerel ve Bölgesel İdareler Meclisi tarafından her iki yılda bir düzenlenen “Dosta Konsey Ödülü” verildi.

 

AVRUPA’DA TEK ÜLKE

Büyükşehir Belediyesi, kendi alanında Avrupa’da tek olma özelliği taşıyan bu ödüle Roman hakları ve kültürü farkındalığının arttırılması yoluyla Romanlara karşı geliştirilen toplumsal önyargılara karşı medya, eğitim gibi yollarla savaştığı, Romanların barınma, istihdam, eğitim, sağlık alanındaki sosyal haklarına etkin erişimin sağladığı; Kültürlerarası diyalogun, etkileşimin, toplumsal yaşamdaki farklılığın, aktif demokratik katılımın ve karar alma mekanizmalarına katılımın desteklediği için layık görüldü.

 

30 EKİM’DE ÖDÜL TÖRENİ

DOSTA! Konsey Ödül töreni, 30 Ekim Çarşamba gününde, Avrupa Konsey Merkezi olan Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştirilecek. Tören, Avrupa Konseyi Roman ve Göçmenler Direktörlüğü ve Avrupa Şehirler ittifakı tarafından ortak olarak düzenlenecek. Ödül daha önce; Belgrat, Madrid Otonomi Bölgesi, Londra,  Jyväskylä  (Finlandiya) tarafından alınmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826