BAŞKAN KARAOSMANOĞLU, ‘’VATANDAŞA HİZMET İÇİN VARIZ’’

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin her noktasındaki vatandaşlara ulaşarak sorunlarını dinleyip çözüm yolu bulmaya çalışıyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleşen “Vatandaş Buluşmaları” projesinde köy ziyaretleri gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesini temsilen 194 üst düzey bürokrat, 19 grup halinde ziyaretlere katıldı. Köy ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokratlar 120 bin vatandaşı temsil eden 241 muhtar ile bir araya gelerek sorunlarına çözüm bulmaya çalıştı. Başkan Karaosmanoğlu, Antikkapı’da düzenlenen programda, bu projede görev alan bürokratlar ile bir araya geldi.

 

BİN 17 TALEP YERİNE GETİRİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Vatandaş Buluşmaları” projesi kapsamında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen bürokratlarla Antikkapı restoranda buluştu. Projenin iyi sonuçlar verdiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu; Güzel bir sistem kurulmuş. Yapılan ziyaretlerde vatandaşlardan alınan talepler ilgili daire başkanlıklarına iletildi. Daire başkanlıklarından gelen cevaplara göre karara bağlanmış olan taleplerin bin 17 tanesi yerine getirildi. Bu taleplerden 306 tanesi çeşitli sebeplerden dolayı yerine getirilemezken, 77 talebin sorumluluk alanımız dışında olduğu tespit edildi. Yeni alınan 187 taleple ilgili çalışmalar ise devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞ BİZDEN HİZMET BEKLER

“Bizler hizmet makamındayız. Toplum bizden hizmet bekliyor” ifadelerini kullanan Başkan Karaosmanoğlu; “Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak, üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmekle sorumluyuz. Belediyecilik anlamında asli görevimiz olanları yaptık. Hatta görevimiz olmadığı halde asli görevimiz gibi yerine getirdiğimiz hizmetlerimiz de var. Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyerek kültürel sanatsal ve sosyal faaliyetlere her zaman önem verdik. Köylerimizdeki hizmetlerimizi de kentimize yaptığımız gibi hiç aksatmadık. Arkadaşlarımız güzel bir proje hayata geçirmiş. Ben Kocaeli’nin her tarafını gezip vatandaşlarını dinlemeye çalışıyorum ama bürokratlarımızın da sahaya inerek vatandaşların sorunlarını dinlemesi daha etkili ve yerinde oluyor. Vatandaşa hizmet esas olunca bütün çalışanlarımız seferber olur.” şeklinde konuştu.

 

SORUMLULUĞU PAYLAŞMALIYIZ

Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti “Cumhurbaşkanımıza Türkiye’nin ihtiyacı var. Onun sırtındaki bu sorumluluğu azaltmamız, paylaşmamız lazım. Biz üzerimize düşüne görevi yerine getirmeliyiz. Tarih tekerrürden ibarettir. Tarihten ders almalıyız. Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize güzel bir şehir, güzel bir ülke, güzel bir dünya bırakmak için çalışmalıyız. Güzel işler başardık. Türkiye’ye örnek olan işler yaptık. Birlikte başardık. Bu projeyi daha da ilerletip kurumsal bilinç oluşturmamız lazım. Vatandaşlarla buluşmaya devam etmeliyiz. Sorunlarını iyice dinleyip not edin. Konu hakkında bilginiz varsa bilgilendirin, emin değilseniz ilgili birimdeki arkadaşa yönlendirin” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817