banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Başkan Karaosmanoğlu’na, ‘’4-6 Yaş eğitimi elzemdir’’
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmalarına devam etme ilkesini benimsemiş Türkiye Diyanet Vakfı Kocaeli Şubesinin yeni yönetimini konuk etti. Vakfın genel politikaları ve hizmet alanlarının görüşüldüğü toplantıda, 4-6 yaş eğitimi ve Büyükşehir’in verdiği desteklerin önemine dikkat çekildi.

 

ÜLKEMİZDE VE YEDİ KITADA İNSANLIĞIN HİZMETİNDE

Diyanet Vakfı Kocaeli Şubesinin Başkanı ve İl Müftüsü Yusuf Doğan, 1975 yılında kurulan, Türkiye’de 1.000 şubesi ile dünyada 135 ülkede faaliyetler gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı’nın yurt içi ve dışı çalışmalarını, Başkan Karaosmanoğlu’na aktardı. Ziyarette, Vakfın misyonu hakkında bilgi de veren İl Müftüsü Doğan, “Hedefimiz, insanlığın iyilik üzerine olması için, bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olmaktır. Bu nedenle ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmak tek gayemizdir” dedi.

 

DÜNYA’NIN UNUTTUĞU İLKELER ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vakfın yeni oluşan yönetim kurulunda görev almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, “Rabbim inşallah vakfımızda bizlere hayırlı ve bereketli hizmetler yapmaya nasip etsin” şeklinde açıklama yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının işbirliği hakkında detaylı bilgide aktaran Kocaeli İl Müftüsü Doğan, “Dünya’nın unuttuğu adalet, ihsan, merhamet, istikamet, tarafsızlık, sürdürülebilirlik, hesap verebilirlik, bütünlük ve kalıcılık gibi ilkelerle hareket ediyoruz. Bununla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımızla işbirliğimiz; İslam’ın asli hüviyetiyle anlaşılmasını ve dünya Müslümanlarının birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını da amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

DİN HİZMETLERİ KONUSUNDA ÇALIŞAMALAR YAPACAK

Kalite çalışmaları konusunda ödülleri olan Türkiye Diyanet Vakfı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığını destekleme programlarının da görüşüldüğü ziyarette, Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve yurt dışında; İrşad, hac ve umre, müftülük, Kur’an kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için imkânlar ölçüsünde her türlü destek sağlanmanın da önemi üzerinde duruldu. Ülkelerin içinde bulunduğu durum ve ihtiyaçlarına göre; eğitim, kültür, sosyal, dini ve idari alanlarda işbirliğini geliştirmeye yönelik kısa, orta ve uzun vadeli projeler gerçekleştirilmesinin vakıf olarak ana hedeflerinin olduğu ve şube olarak da Kocaeli’de bu anlayışla yerel ölçekte hizmet edileceği de açıklandı. 

 

EĞİTİM FAALİYETLERİ VAKFIN ANA HEDEFLERİNDEN

Yurt içi ve yurt dışı çalışmalarının yanı sıra eğitim faaliyetlerinin de ele alındığı görüşmede, uluslararası öğrenci programları da gözden geçirildi. Türkiye genelinde 240 bin öğrenciye burs ve eğitim yardımı yapıldığı belirtilirken, sosyal yardımların yanı sıra Ramazan programlarının öneminden de bahsedildi. Vakıf tecrübesiyle eğitime yeni bir anlayış getirildiğini söyleyen Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Köklü medeniyet mirasımızı idrak etmiş, ümmetin derdiyle dertlenen, özgüveni yüksek, alanında uzman nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. Türkiye Diyanet Vakfının, açlık doğal afet ve savaş mağdurlarına yardım yapıldığı da birliktelikte ifade edildi. Kültür yayınlarının yanı sıra kitap çalışmaları toplantının diğer bir konusuydu.

 

KADIN VE AİLE ÇALIŞMALARI ÇOK ÖNEMSENİYOR

Yayın faaliyetleri yanı sıra Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) çalışmalarının Kocaeli’de daha aktif hale gelmesi için yoğun bir çalışma dilimine girileceği de açıklanırken, genel ve özel gruplara din, düşünce, kültür, sanat ve edebiyat alanında konferans, panel, çalıştay ve ilmi toplantılar düzenleme kararı da alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bu noktada gençlik ve aile üzerinde hassasiyetle durulmasını ifade ederken, mahallerde de ki imamların bu konuda çok daha fazla aktif olması gereğini belirtti. Karaosmanoğlu ayrıca, “İmamlarımızın başarısı namaz kıldırmakta değil, sosyal hayatta yaptığı dini hizmetler olmalıdır. Ne kadar gençle, aile ile ve esnafla ilgilendiğidir. Sosyal içerikli projelerin artmasının yanı sıra, toplumsal anlamda da 4-6 yaş arası anaokulu projesini destekliyoruz” dedi.

 

“4-6 YAŞ EĞİTİMİ ELZEMDİR, DESTEKÇİSİYİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu görüşmede, eğitim çalışmalarının temelini oluşturan 4-6 yaş anaokullarının çocuklar üzerinde çok olumlu etkilerinin olduğunu ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın ortaya koyduğu bu iradenin çok doğru olduğunu ifade etmek isterim. Ülkemizde ve özellikle kentimizde bu eğitim çalışmasının destekçisiyim.  Bakınız gelecekte güçlü Türkiye’nin oluşması için 4-6 yaş eğitimi elzemdir. Büyükşehir Belediyesi olarak 4-6 yaş anaokullarının oluşmasında desteklerimiz oluyor. Bunu da devam ettireceğiz” açıklamasını yaptı. Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826