banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Kocaman’dan 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

16 Ocak 1923 tarihinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Edebiyatının ileri gelen gazeteci, yazar ve aydınları ile İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da bir toplantı gerçekleştirmiştir.

Basın tarihimizde önemli bir yere sahip olan bu toplantıda Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i kurma fikrini ilk kez burada dile getirdi. Cumhuriyetimizle ilgili temel düşüncelerin basın ile paylaşıldığı bu toplantıda Atatürk Cumhuriyetin kurulmasında Türk basınına önemli görevler ve sorumluluklar yüklemiştir. Atatürk’ün, ilk ve tek basın toplantısı olma özelliği taşıyan ve kurulacak olan Cumhuriyetimizin basınla paylaşıldığı bu toplantının İzmit’te gerçekleşmesinin, böyle önemli ve anlamlı bir güne ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle ahlaklı, tarafsız ve objektif bir şekilde zor şartlar altında görevlerini yerine getiren, İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten tüm basın mensuplarının 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751