“Başkan Köken, Nicomedia Trekking Ekibini Ağırladı”
 Doğanın en güzel resmedildiği ilçe olan Kandıra’ya ziyaretçi akını bitmiyor.Nicomedia Trekking grubunun  doğa yürüyüşleri için geldiği Kandıra’da  Azaklı mahallesinden başlayıp Belen’de bitirilen doğa yürüyüşü Kefken Limanı, Kerpe Sahili, Kumcağız Sahili, Kapri Koyu, Miço Koyu, Pembe Kayalar da anlatıldı.

Doğanın İçindeki Saklı Cennet; “KANDIRA”

Kandıra’nın yenilenen yüzünü tanıtmak için her fırsatı değerlendiren Başkan Köken, Kandıra’ya doğa yürüyüşleri için gelen Nicomedia Trekking grubunu ağırladı. Grup Başkanı Erdal Gören ,  ekip lideri Latife Kızıltaş ve beraberindeki grupla birlikte doğa yürüyüşlerine katılan Köken, Azaklı Mahallesinden başlattığı yürüyüşü Belen mahallesinden sonlandırdı.

Eşsiz doğa güzellikleri arasında yürüyüş yapan Nicomedia Trekking ekibi, Kandıra’nın doğasına,yeşiline, güzel ormanlarının bol oksijenli havasına, patika yollarına hayran kaldıklarını ifade etti.

“Kandıra’dan Sultan Ahmet’e Uzanan Yolculukta; Pembe Kayaların Güzelliği”

 Başkan Köken,  Pembe Kayaların özelliklerinden bahsederken, kayaların suyun içindeyken yumuşak çıkarıldıktan sonra ise sertleşen yapısının olduğunu ifade etti, Bu kayalar Osmanlı Döneminde, insan gücüyle dikdörtgenler şeklinde kesilip, deniz yoluyla İstanbul’a  getirilerek  Sultan Ahmet Camii ve çok sayıda tarihi eser yapımında kullanılmıştır dedi.

 

Başkan Köken; “ Tanıtımda Başarı Sağlıyoruz”

İlçemizin gelişmesi ve tanıtılması için var gücümüzle çalışıyoruz diyen Başkan Köken, yapılan çalışmalara katkı sağlamak bizlere mutluluk vermektedir. Bu anlamda sizlere destek vermekten onur duyduk. Kandıramızı seviyoruz, gerek doğal güzellikleri, gerek yöresel ürünleriyle turizmin merkezi olmasını hedeflediğimiz ilçemiz için tanıtım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz dedi.

Azaklı mahallesinden başlayıp Belen’de bitirilen doğa ziyaretine katılan Nicomedia Trekking Grubu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’e , misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Yürüyüş sonrasında Kandıra’nın aranılan lezzeti olan mancarlı pidesinden de yiyen grup, Kandıra’ya hayran kaldıklarını, doğal yapısının korunmasında emeği geçen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’e başarılarının daim olması temennilerinde bulundular.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817