banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN, KÖRFEZ'DE SPOR SALONU VE SATRANÇ SINIFI AÇTI

Kadın ve aile sağlığına dönük sosyal içerikli hizmetleriyle dikkatlerini üzerine çeken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son olarak “Evden Okula Haydi Anneler” projesiyle birlikte toplumda beklenen ve arzu edilen bir çalışmayı hayata geçirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün kurulmasıyla da önemli çalışmaların hayata geçirildiği Kocaeli’de, anne sağlığına dönük hizmetler sonuçlarını vermeye de başladı. Körfez ilçesinde yer alan Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’na konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında yeni bir salonun açılışını gerçekleştirirken, aynı okulda Büyükşehir’in destekleriyle yapılan satranç sınıfını da hizmete açtı.

2017 YILI SONU HEDEF ELLİ BİN ANNENİN SPOR YAPMASI

Öğretmen kimliğini hiçbir zaman kaybetmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitim ve öğretime verdiği desteklerin yanı sıra mesaisinin belli bölümünü okul ziyaretlerine ayırıyor. Kocaeli’nin tüm ilçelerindeki eğitim kurumlarını ziyaret eden, öğrenci ve idarecilerle bir araya gelen Karaosmanoğlu, Evden Okula Haydi Anneler Projesi’ne de özel ilgi gösteriyor. Projenin hayata geçmesinden bugüne kadar yirmi beş bin annenin sporla tanıştığı Kocaeli’de, hedefin 2017 yılının sonuna kadar elli bin olduğunu da ifade edildi.

“YAŞAMDAN KEYİF ALAN BİR BİREY OLMALARINI İSTİYORUZ”

“Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi için Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’nu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada yeniden düzenlenerek hizmete alınan spor salonunun da açılışını da gerçekleştirdi. “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi başta olmak üzere okulun öğrencilerine de hizmet verecek alanda iki yüz yetmiş kadın sporla buluştu. Hareketli yaşamla tanışan ve aynı zamanda vakitlerini dolu dolu geçiren anneler, yeni insanlarla dost olmanın keyfini yaşadıklarını da belirtiler. Açılışını gerçekleştirdiği spor salonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Karaosmanoğlu, “Annelerimizin mutlu olması ve yaşamdan keyif alan bir birey olmalarını arzu ediyoruz. Ortaya çıkardığımız bu spor salonları halkımızın emrindedir. Gerekli duyulan kadrolarımızı da burada görevlendirerek spor yapmak isteyen gençlerimize ve annelerimize hizmet verecek” ifadelerini sarf etti.

“SATRANÇ SINIFININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ”

“Doğruda Hamlede Buluşalım” Projesi kapsamında Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu’nda satranç sınıfı da açan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Satranç zeka ve strateji oyunudur. Çocuklarımızın bu alana yönlenmesi ve yönlendirilmesini çok önemsiyorum. Velilerimizden de bu nokta özel ilgi bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Karaosmanoğlu daha sonra okulun kütüphanesini de ziyaret etti.

BİNNUR DİNÇ, “ŞİMDİ DAHA MUTLU VE HUZURLUYUM”

“Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında spor yaparak üç ayda 15 kilo veren Binnur Dinç’le sohbet eden ve gayretlerinden dolayı teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Binnur hanımı kutluyorum. İnanıyorum ki yaşama dair attığı bu adımın karşılığını gelecek aylarda fazlasıyla alacaktır. Mutluluğunu şu an ben de hissediyorum. Yaşama sevincinin artması bizi çok sevindiriyor. Tüm kadınlarımızın Binnur kardeşimi örnek almasını istiyorum” dedi. Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesiyle hayatında büyük bir değişim yaşadığını ifade eden Binnur Dinç de, “İbrahim Başkanımıza ve ekibine bu proje için çok teşekkür ediyorum. Annelere dönük bu proje sayesinde yeni arkadaşlıklar kurmanın yanı sıra hareketli yaşamla tanıştık. Hayata daha olumlu ve umutla bakıyorum. Şimdi daha mutlu ve huzurluyum” diyerek duygularını ifade etti. Birliktelik çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751