Başkan Köşker Balkanlara konuk oldu

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Gebze’de yaşayan Balkan Türkleri’ne konuk oldu. Hizmetler ve projelere ilişkin sunum yapan Başkan Köşker,  “Kaynakları en doğru şekilde ve yerinde kullanarak hizmetlerimizle kentimizi donatıyoruz” dedi.

 

TAM KADRO KATILIM

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, dernek ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Belediye hizmetleri ve hayata geçirilecek projelere ilişkin sunum da gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Balkan Türkleri Derneği’ne konuk oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katılarak kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdiği dernek ziyaretine Başkan Köşker’in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, il ve ilçe yöneticileri, başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, başkan danışmanı Şakir Bitmez, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda dernek üyesi de katıldı.

AYRILMAZ BİR PARÇAMIZ

Dernek başkanı İsmail Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda söz alan ve kısa bir selamlama konuşması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizleri çok seviyoruz. Balkanlar ve orada yaşayan kardeşlerimiz bizlerin ayrılmaz bir parçamız. Balkanları sık sık ziyaret ediyoruz. Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizin buralarda akrabaları, eşi-dostu var. Onlar bizim ayrılmaz bir parçamız. Gebze bölgesi bizim kalbimiz. Yarım kalan bir işimiz kalmadı. Bütün başlayan işleri bitirdik” dedi. Gebze’ye yeni projeleri kazandırmak için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, “Gebze stadının yanındaki alana olimpik yüzme havuzu inşaatına başlıyoruz. En kısa zamanda tamamlayarak gençlerimizin hizmetine açacağız” dedi.

UYUMLU ÇALIŞMA VE İŞBİRLİĞİ

Konuşmasının ardından dernek üyelerinden müsaade isteyerek toplantıdan ayrılan Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından selamlama konuşması yapan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ise,  “Belene kamplarını, Bulgaristan’ın zor günlerini gören değerli kardeşlerimizin; ülkemizin dünya ülkeler ligindeki başarılarıyla en fazla kıvanç duyacağını da biliyoruz” şeklinde konuştu. Kaflı’nın ardından söz alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sinevizyon eşliğinde sunumuna başladı. Göreve geldiği ilk günden bugüne kadar, Gebze’nin değişiminde önemli bir kilometre taşı olan hizmetlerle kenti donattıklarını söyleyen Başkan Köşker, “Büyükşehir Belediyemiz ile uyumlu bir işbirliğiyle başlatılan Gebze’de başlatılan değişim hamdolsun siz değerli hemşerilerimizden aldığımız güçle devam ediyor. Gebzeli hemşerilerimizin mutlu olduğu marka bir kent için durup dinlenmeden çalışıyoruz” dedi.

YAP-BOZ DEVRİ KAPANDI

Gebze Belediyesi’nin güçlü mali yapısıyla; yeni hizmetler için artık satan değil, satın alan ve kamulaştırma yapan bir belediye konumuna geldiğini söyleyen Başkan Köşker, “Eski ‘yap-boz’ belediyecilik anlayışının aksine altyapısı tamamlanmayan hiçbir mahallede ve bölgede üst yapı çalışmalarına başlamadık. Kaynakları en doğru şekilde ve yerinde kullanarak hizmetlerimizle kentimizi donatıyoruz” dedi. Başkan Köşker, “Gebze’nin en büyük ihtiyacı asfalt. Şuana kadar 23 milyon liralık asfalt ihalesi yaptık. 3,5 yılda 80 milyon liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki yılda da Allah nasip ederse yeni projelerimize 40 milyon liralık bütçe ayırdık” dedi.

SATAN DEĞİL SATIN ALAN BELEDİYE

Söz verilen hizmetlere ilaveten yeni projelerin de Gebze’ye kazandırılacağına dikkat çeken Başkan Köşker “Toplamda 5 yıl içerisinde 115 milyon TL gibi bir yatırım yapmış olacağız” diye konuştu. Gebze Belediyesi’nin mali disipliniyle yatırım yapan ve borcu olmayan bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Köşker, “Artık satan değil, hizmet ve projeler için satın alan belediye haline geldik. Bunun karşılığını yurt içinde ve yurt dışında aldığımız ödüllerle taçlandırdık” dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Konuşmasının son bölümünde yeni yılda hayata geçirilecek, projeleri çizilmiş ve ihale aşamasına gelinen projelere ayıran Başkan Köşker, “Eskihisar`da macera ve aksiyon parkı yapacağız. Yürüyüş alanları, tırmanma şeritleri ve treking alanları, sosyal donatı alanlarının yanı sıra teleferiğin de olacağı macera ve aksiyon parkı sayesinde Gebze’miz yakın illerden konukların ağırlandığı bir cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu. Sunumunu tamamlayan Başkan Köşker toplantının son bölümünde, vatandaşların sorularını yanıtladı, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini dinledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817