Başkan, ‘’Meslek lisesi memleket meselesidir’’
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Halil Atay ve yönetimi ağırladı. Eğitim konularında fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede, meslek liselerinin öneminin altı bir kez daha çizildi. İzmit Mesleki ve Teknik Lisesi Okul Müdürü İbrahim Demircan ve okul öğretmenlerinin de katıldığı görüşmede Başkan Karaosmanoğlu, “Meslek lisesi okullarının sayıca artmasının gereğine inanıyorum. Bu okullarımızdan gerek üniversiteye giren öğrencilerimiz gerekse normal mezun olan gençlerimiz daha kolay iş sahibi olmaktadır. Meslek lisesi memleket meselesidir” açıklamasını yaptı. 

 

KATSAYI KALKTI ÜNİVERSİTELERİN YOLU AÇILDI

Ülkemizde işverenlerin iyi yetişmiş gençlere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemizde ki gençlerin iyi eğitimli ve becerili olması gerekmektedir. Bu anlamda meslek liseleri özendirilmeli ve gençlerimizden bu okullara gitmek isteyenlere daha güzel imkânlar sağlanmalıdır. Katsayı sorununu çözülmüş meslek liselerinin artık üniversitelerin teknik bölümlerinde varlığını daha fazla hissettirmelidirler. Bunun için gereken tüm çalışmalar yapılmalıdır. Yakın zamanda açacağımız Akademik Liseden, meslek liselerinde ki öğrencilerimizin de yararlanmasını özellikle istiyorum” şeklinde konuştu.

 

STAJ VE KİŞİSEL GELİŞİM İMKÂNI SAĞLANMALI   

Kentimizde meslek liselerinde okuyan binlerce gence staj ve kişisel gelişim imkanı sağlayarak destek olmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Geleceğin iyi yetişmiş gençleri, ülkemizde ki bütün sektörlere gerekli olduğunu hepimiz görüyoruz. Yeni Türkiye’de gençlerimizin dünyayı tanıyan ve bilgisiyle yarışan insanlar olmasını istiyoruz. Eğitim kadrosuna ve bizlere ne görev düşüyorsa onu yapmalıyız. Gençlerimizin müteşebbis ruhlarını da ortaya çıkartıp aynı zamanda kendi işlerini de kurmalılar” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817