Başkan, şampiyonları konuk etti

Akdeniz oyunlarında bu yıl Halter, Boks, Karate ve Judo olmak üzere dört branşta on iki sporcu ile katılarak rekor kıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtpor’lu sporcular, oyunlarda 9 sporcuyla 11 derece elde ederek büyük bir başarı elde etmişti. Türk milli takımı oyunlar süresince 47 Altın, 43 Gümüş, 36 Bronz madalya olmak üzere toplam 126 madalya kazanırken, Kağıtspor’lu millilerde 5 Altın, 3 Gümüş, 3 Bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazanarak Türkiye’nin bu başarısında büyük pay sahibi olmuştu.

ŞAMPİYON SPORCULAR

Halterde Aylin Daşdelen iki altın, Sibel Şimşek bir altın, bir gümüş, Judo’da Hasan Vanlıoğlu bir altın, Bahar Büker bir bronz, Ayşe Saadet Arca bir bronz, Boks’ta Mehmet Topçakam bir bronz, Fatih Keleş bir gümüş, Karate’de Tuba Yenen bir altın, Bahar Erşeker ise bir gümüş madalya kazanmıştı.

SIRRIPA PAŞA KONAĞINDA AĞIRLADI

Kocaeli’ye dönen şampiyon sporcuları Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu geçtiğimiz günlerde restoresi tamamlanan Sırrı Paşa konağının bahçesinde verdiği bir yemekte ağırladı. Yemeğe Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, kulüp yöneticileri, Akdeniz oyunlarına katılan sporcular ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DE 6987 SPORCU YER ALIYOR

Amatör spor branşlarına büyük önem vererek destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gecede yaptığı konuşmada, “Amatör spor dallarına yaptığımız yatırımların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyespor çatısı altında çıktığımız bu yolda bugün çok büyük aşamalar kaydettik. 2004 yılında 7 olan branş sayısını 30’a; 380 olan sporcu sayısını ise 6 bin 387’ye çıkardık.” dedi. Başkan sözlerine şöyle devam etti” Olimpiyat, Dünya, Avrupa ve Türkiye’de birçok şampiyonluklara ve derecelere imza atan kulübümüz 265 milli sporcuyla,  milli takımlarda en çok sporcusu bulunduran kulüp durumunda. Artık Kocaeli’de Türkiye’de değil Avrupa’da, Dünya’da tanınan bir kulüp olduk. Bu güzel başarımızı Akdeniz Oyunlarda da sürdürerek 11 madalya aldık.”dedi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR SINIRLARI AŞTI

Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Kağıtspor kulübümüz artık kendi sınırlarını aştı. Amatör spora ve sporcularımıza desteğimiz artarak devam edecek. Bizler özellikle amatör spora olan desteğimizi arttırarak sürdüreceğiz. Kocaeli'den çok yetenekli sporcular çıktı ve çıkmaya da devam edecek. Olimpiyatlarda, Akdeniz Oyunları'nda ve her türlü yarışmada bizi temsil eden sporcuların derece alması ile mutlu oluyor ve ay yıldızlı bayrağımızın gönlere çekilip İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla gururlanıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI KOCAELİ’DEN ÇIKACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak spora önem verdiklerini, yetenekli olanların da önünü açmak için her zaman destek olduklarını ve Olimpiyat şampiyonlarının artık Kocaeli'den çıkmasının doğal birşey olduğunu belirten Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizler her zaman maddi ve manevi olarak yanlarında olacağız. Kendileri bizi en iyi şekilde temsil ettiler. Onlardan yeni şampiyonlular, yeni başarılar bekliyoruz. 12 sporcu ile katıldığımız Akdeniz Oyunları'ndan 11 madalya ile döndük. Bu gerçekten büyük başarıdır. Kocaeli'nin gururu oldular. Hiç bir başarı tesadüf değil ve bunlar onu gösterdi" dedi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817