banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN ŞAYİR:SORUMLULAR BULUNUNCAYA KADAR İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ.

Sokak hayvanları ile ilgili gerçekleştirdiği örnek projeleri ve yaptığı tedavi merkezi ile büyük takdir toplayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; yaşanan hayvan katliamına büyük tepki göstererek, sorumlu yada sorumluların kolluk kuvvetleri tarafından bir an evvel tespit edilerek, gerekli cezayı alacaklarına inandıklarını ifade etti. 

Başkan Şayir;“04.12.2022 Pazar günü sokak hayvanları gönüllüsü Başak Hanım'ın bizlere yapmış  olduğu şikayet üzerine Belediyemiz veteriner hekimi Tayfun Belek ve ekibi; Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan sokak hayvanları beslenme noktalarına intikal etmiştir.  

Olay yerine gittiklerinde sokak  hayvan(köpek)zehirlenme vakası olduğu belirlenmiştir. Yapılan müdahalelerle 3 köpek kurtarılmış, maalesef 8 sokak köpeği kurtarılamamıştır. Kurtarılamayan köpeklerden biri hekimimiz ve ekibimizce alınarak otopsi amacıyla Pendik Hayvan Sağlığı Enstitüsü'ne götürülerek otopsi süreci başlatılmıştır. Olay ile ilgili Orman ve Çevre Müdürlükleri bilgilendirilmiştir. Tespit tutanağı olay yerine gelen ekiplerce tanzim edilmiş akabinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bilgi verilmiştir. Çevrede yapılan inceleme sırasında bulunan bir su birikintisiden su numunesi alınmış ve labaratuvara gönderilmiştir.  Olay mahalline bakan  Jandarma Komutanlığı'na olayın faillerinin ortaya çıkarılması hususunda şikayette bulunulmuştur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751