banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Sezer Özel Çocuklara Verdiği Sözü Tuttu

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, eğitim gördükleri prefabrik binanın yetersiz olan özel çocuklara verdiği yeni bina sözünü yerine getirdi. Değirmendere Topçular Mahallesi Sezai Karakoç Caddesi’ndeki ortaöğretim çağındaki özel eğitim gereksinimi duyan öğrenciler; eğitim gördükleri prefabrik binaları yetersiz kalması sonrasında Gölcük Belediyesi’nin mülkiyetinde olan ve tadilatını tamamladığı Çiftlik Mahallesi’nde bulunan binaya taşınmıştı. Başkan Sezer’in öğrencileri modern ve yeni bir binaya taşıma sözünü yerine getirmek için takibini sürdürdüğü Gölcük Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun inşa çalışmalarına Değirmendere’de başlandı. Özel öğrenciler; yeni ve modern binanın tamamlanmasıyla Gölcük Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim alacaklar.

 

BAŞKAN SEZER’İN TAKİBİ SONUÇ VERDİ

Okulun yapılması için Gölcük Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla Maliye Hazine devredilen Değirmendere Gaipler Mezarlığı yakınındaki 4 dönüm arsanın, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’na (Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne), ‘okul olarak kullanılmak üzere’, ön tahsisi 17 Ağustos 2020 tarihinde yapılmıştı. Başkan Sezer’in iki yıl önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a projesini sunduğu okulun yapılması için yaptığı girişimler sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak Gölcük Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun inşaatı ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başladı.

 

 

ÖZEL ÖĞRENCİLER TAM DONANIMLI OKULA KAVUŞACAK

Taban oturma alanı 1.309 m2, toplam inşaat alanı 3.511 m2 olan okul; bodrum + zemin + 1 kattan oluşacak. Gölcük Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda: 16 derslik, yemekhane, konferans salonu, 5 adet iş atölyesi, beden eğitim salonu, kantin, sığınak ve idari odalar yer alacak.

 

 

ÖZEL ÖĞRENCİLER HAYATA DAHA DONANIMLI HAZIRLANACAK

Yeni okulda özel öğrencilerin daha donanımlı eğitim alacağını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük Özel Eğitim Uygulama Okulu ile ortaöğretim çağındaki zihinsel öğrenme yetersizliği olan öğrencilerimiz; akademik, sosyal, dil ve iletişim alanlarında tüm davranışları kazanmış, toplum içerisinde bağımsız olarak yaşayabilen, toplumla bütünleşmiş, iş eğitimi almış, iş yaşantısına hazır, kendine güvenen, görev ve sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişecekler. İlçemize, özel öğrenim gerektiren öğrencilerimize ve saygıdeğer ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751