banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Söğüt: ‘’Aşk İle Çalışan Yorulmaz.!’’

Çocuklar alkışlarla parkı açtı.

Körfez’de 2 güzel park açıldı

Sosyal belediyecilik anlayışı ile ülke genelinde adından sıklıkla söz ettiren, sosyal yönden kentin en faal ve öne çıkan belediye başkanlarından biri olarak gösterilen, özellikle çocuklarla kurduğu içten diyalog ile örnek kabul edilen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, farklı bir proje ile dikkat çekti. Başkan Söğüt, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yapımı tamamlanan iki parkını açılışını dün gerçekleştirdi.

Mahalleye yönelik yaptığı saha programları ve esnaf ziyaretleri sırasında Yavuz Sultan Selimli çocukların park yapılması talebini dikkate alan Başkan Söğüt, bu kapsamda Hacı Bektaş-ı Veli Parkı ile Yavuz Sultan Selim Parkı’nın yapımına hemen başlanması talimatını verdi. Geçen zaman içinde yapım çalışmaları tamamlanan iki parkın açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti.


GENİŞ KATILIM VARDI

Düzenlenen parkların açılış törenine Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Kocaeli Karslılar Derneği Başkanı Alican Kazgan, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Aslı Ertik, AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Demir, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile çok sayıda çocuk katıldı.


 

PARKI ÇOCUKLAR İSTEDİ

Törende konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, parkın yapımını kendilerinden mahalledeki çocukların istediğini dile getirdi. Söğüt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Evlatlarımızın istediği bir parkı açıyoruz. Galiba bir cuma namazı dolayısıyla gelmiştik, şu alanda 6-7 çocuk önümü kesmişti. ‘Başkanım, biz sizden mahallemize park istiyoruz. Oyun oynayacak, vakit geçireceğimiz bir parkımız yok. Ne olur bize bir park yapın’ dediler. Biz de emriniz olur diyerek bölgede yer arayışına başladık. Bu alanı belirledik ve parkımızın çocuklarımızın istediği, oynayıp eğlenebilecekleri şekilde hazırlayıp açılışa hazır hale getirdik. Yavuz Sultan Selim Mahallemizdeki altın kalpli çocuklarımız için tamamladık. Hep birlikte açılışını yapıyoruz.

ÇALIŞANLARI UNUTMADI

Bizler en mutlu olduğumuz anlar yaptığımız eserleri hizmete açmak. Körfez halkının ve çocuklarımızın kullanabileceği hale getirmek. Bugün bizim en mutlu günümüz. Çocuklarımız mutluysa, dünya da mutlu. Ben en çok böylesine güzel parkları hizmete açarken mutlu oluyorum. Emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum.

HACI BEKTAŞ-I VELİ’NİN ADI PARKA VERİLDİ

Parkımız toplam bin 200 metrekare alana sahip. 550 metrekare yeşil alan ve 650 metrekare sert zemin olarak yapıldı. İçinde 104 adet ağaç var. Tüm sosyal alanlar burada hazırlandı. Ayrıca güvenlik kamera sistemimiz parklarımızda var. Bu parkın adını, Anadolu erenlerinden Hacı Bektaş-ı Veli’nin adını verdik.

YATIRIMLARI ANLATTI

Geçen 3 yıl içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve merkezi hükümetin desteği ile yapılan projelerimizin toplam maliyeti 1 milyar TL’ye yakın iş yaptık ve yapıyoruz. Tamamlanan ve devam eden projelerin toplam maliyeti 1 milyar TL. Bu tür yatırımları yapmak ancak büyük ve güçlü Türkiye’deyseniz yapabilirsiniz. Büyükşehir Belediyemize ve tüm bakanlıklarımıza, ayrıca en önemlisi ülkemize büyük hizmetler yaparak büyük değer kazandırmış Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz.

“BÜYÜKAKIN TÜM ÇOCUKLARI SEVİYOR”

Güçlü bir liderimiz, güçlü bir cumhurbaşkanımız olmasaydı bu güzel hizmetleri sizler için yapamazdık. Bizim en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımızdır. Büyükşehir eli ile altyapı ve üstyapı çalışmaları, Hereke sahili, İlimtepe yolu, Orhangazi AL Spor Salonu, Kılavuz Gençlik Merkezi, Yarımca İlimtepe yolu, asfalt çalışmaları, pandemi destekleri gibi çalışmalarla yapılan projelerin maliyeti toplamda 584 milyon TL’dir. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, çocukları çok seviyor. İnşallah birlikte daha güzel işler yapacağız.

TOKİ’DEN 1500 KONUT

TOKİ. İlimtepe’de 1500 konutun ihalesini yaptı. Çalışmalar başladı. Bu yaklaşık 300 milyon TL tutarında bir çalışma olacak. Yine İlimtepe’ye Millet Bahçesi’nin ihalesini yaptı. İçinde her türlü detay titizlikle düşünülen bu çalışmanın maliyeti 60 milyon TL civarında. Bütün bunları geçmişte hayal bile edemezdik. Şimdi ise sadece 2 buçuk yılda 1 milyar TL’yi yatırıma ayırabiliyoruz.

“YORULMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Körfez Belediyesi, tamamlanan ve devam eden projelerimiz için yaklaşık 200 milyon TL’yi ayırdık. Gece gündüz ilçemiz için çalışıyoruz. Aşk ile çalışan yorulmaz. Sizlerin mutluluğunu görünce bizim bütün yorgunluğumuz gidiyor. Bizim çocuklarımız her şeyin en güzeline layıktır”. Söğüt’ün ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak da katılanları selamladı, ardından parkın açılışı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751