Başkan Söğüt, “Çeçen Evlerinde Sorunu Çözüyoruz”

Körfez Belediyesi Haziran ayı meclisinde konuşan Başkan Şener Söğüt, 2012 yılından bu yana mülkiyeti Körfez Belediyesi’ne ait konutlarda kalan Çeçenlerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin detaylarını aktardı. Belediye olarak bu konuda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Söğüt, “105 daireyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza devredeceğiz. Şu an bu konuda onlar da bir çalışma yapıyor” dedi.

105 DAİREMİZ VAR

“Bizim yukarda şu an 105 tane dairemiz var” diyen Başkan Söğüt, “Çeçenlerin şu an oturduğu daireler. Biliyorsunuz sıkıntılı da bir konu. Ben de epeydir bu konuyu çözmek için çalışıyorum. Mülkiyeti bize ait oranın, geçmişte kiracı olarak oturuyorlardı. Belli bir müddet sonra süreleri doldu, buradan çıkmak istemediler. Farklı durumları söz konusu oldu.

BİR TÜRLÜ ANLAŞAMADIK

Biz oradaki vatandaşlarla bu sorunu çözemedik, ne satın almak istediler, ne kiracımız olmak istediler. Biz çözemedik onlarla bu konuyu. 2012-2013 yılında kiraladılar, İstanbul'da kaldıkları bir alan vardı. O yıllarda valilik getirdi buraya, üç yıl kadar da kiraları Valilik tarafından ödendi. Sonrasında sıkıntı başladı. Ne kira ödemek istediler, ne de satın almak istediler.

1 AYA KADAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Şimdi bunu çözüme kavuşturuyoruz, bakanımız da kabul etti. Bununla ilgili süreç için de önceki gün Kentsel Dönüşüm Genel Müdürüyle görüştüm, 1 aya kadar çözüme kavuşacağını söyledi. Onun için, meclis kararını da almamız gerekiyor. Süre kazanmak adına ben acele ettim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817