banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN SÖĞÜT, “GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLMAK DONANIMLI GENÇLERLE MÜMKÜN”

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2019 Yılı İmalat Sanayii’ne Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında düzenlenecek olan, “İmalat Sanayiinde Kullanılan Yüksek Üretim Teknolojilerinin Ön Lisans Eğitim Programlarına Adaptasyonu” proje tanıtım toplantısı KOÜ Hereke Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve Hereke MYO Müdürü Prof. Dr. Elif Öğüt ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“PROJE BİZLERİ MUTLU ETTİ”

Programın açılışında ilk olarak konuşan Hereke MYO Müdürü Prof. Dr. Elif Öğüt, proje hakkında bilgiler paylaştı. Öğüt, OSB’ler tarafından ihtiyaç duyulan ve Hereke yerleşkesi içerisinde yer alan; makine, mekatronik, elektrik, elektronik, kimya teknolojisi ve lojistik programlarında eğitim gören öğrencilerin ‘iş yerinde mesleki eğitim uygulaması’ kapsamında fabrikalarda eğitim görmelerinin hedeflendiğini belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı da böyle bir projenin hayata geçiyor olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

DONANIMLI VE ÜRETKEN İNSAN

“Kalkınmanın, ilerlemenin, etkin ve güçlü olmak ancak eğitimli, donanımlı ve üretken insan unsurları ile mümkün olduğu bir gerçektir” diyen Başkan Şener Söğüt de konuşmasında, “Teknoloji ve sanayi alanında bilgi üretebilecek, bu bilgiyi kullanabilecek ve zenginleştirebilecek insan faktörü çok önemlidir. Özellikle teknik donanımı, yüksek ara eleman kaynağının gerekliliği, sanayi üretimi ve gelişiminin olmazsa olmazıdır.

GELECEĞİMİZ İÇİN UMUT VERDİ

Bu akademik çatı altında eğitim alan arkadaşlarımızın; bilgiyi işselleştirmek, yeni bilgiler üretmek ve bunları yarınlarımıza dair bir yatırıma dönüştürmek gibi sorumlulukları vardır. Bu sorumluluğu yerine getirebilmeleri ancak akademi, sanayi ve finans iş birliği ile mümkündür. Üç temel unsurun temsilcilerini görmek; Gençlerimiz ve geleceğimiz için büyük bir umut verdi.

TAMAMLAYICI UNSURLAR

Günümüz dünyası; eğitim, yazılım, üretim ve rekabet dünyasıdır. İleri teknoloji bilgisi, laboratuar testleri ve inavasyon bu dünyanın tamamlayıcı unsurlarıdır. Körfez gibi sanayinin kalbinin attığı bir ilçede; Sanayi, akademi ve finans iş birliğini görmek son derece önemlidir.Dünyanın ik 10 ekonomisinde biri olma yolunda ilerleyen ülkemize hep birlikte omuz vermek ulusal görevimizdir” ifadelerini kullandı. İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751