banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Söğüt, “Kimseyi Aç, Açıkta Bırakmayız

BAŞKAN SÖĞÜT, “KİMSEYİ AÇ, AÇIKTA BIRAKMAYIZ

Körfez Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin tek tek görüşüldüğü toplantıda ilk olarak 2022 Mali Yılı Belediye Tarifeleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Rapor, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Başkan Söğüt, en uygun şekilde fiyatlarda artış yapıldığını belirtti.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İlimtepe’de konutların yapılacağı alanın yan tarafındaki bir parselin 2 yıllığına şantiye olarak kullanılması için TOKİ’ye devri de meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Başkan Söğüt, konuyla ilgili bilgi vererek, “1500 konut, 24 dükkan ve cami inşaatı için start verildi. TOKİ de bu bölgeye yakın bir yerde tescilsiz bir alanın şantiye olarak kullanılması için bizden talepte bulundu.

65 MİLYON TL’LİK PROJE

TOKİ Kocaeli’de en fazla sosyal konut anlamında yatırımı ilçemize yaptı. Hem bölge kalkınması hem de sosyal konut bekleyen vatandaşlarımız anlamında önemli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan bağımsız olarak 400 dönümlük alan içerisinde de Millet Bahçemizin ihalesini tamamladık. 57 milyon TL yani KDV’siyle 65 milyon TL’lik bir proje.

GÜZEL BİR YAŞAM ALANI OLACAK

Bunun da en yakın zamanda yer teslimi yapılır. Hepsi hemen hemen aynı bölgede. Hummalı bir çalışma yapılacak. Körfez’imiz çok güzel ve büyük faaliyetlerin olacağı, ailecek güzelce vakit geçirebileceğimiz bir mekâna kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı. TOKİ’nin yer tahsis talebi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

DÜNYADA EN ÖNEMLİ KONU

İYİ Parti grubunun verdiği sosyal yardımlarla ilgili önergeye de cevap veren Başkan Şener Söğüt, “Sosyal yardım konusunda; gerek pandemi sürecinde gerekse bugün her türlü yardımı yaptık, yapmaktan da imtina etmeyiz. Bizlere gelen bütün talepleri değerlendiriyor inceliyoruz. Kimseyi ayırmıyoruz. Malum ekonomik sıkıntı sadece bizde değil dünya genelinde var. G20’deki 3 ana başlıktan biri de buydu.

KİMSEYİ DARDA BIRAKMAYIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın daha önce de açıkladı; ‘Gerekirse 3 projeyi iptal eder; kimse aç bırakmayız’ dedi. Hem sizlerle hem de muhtarlarımızla bu konuda görüşelim. Aç, açıkta, sıkıntıda olan varsa bunları alalım hem biz, hem kaymakamlığımız hem de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yanlarında olalım. Bu konuda hiç bir tereddüt yok. Varsın proje eksik olsun, kimse sıkıntı yaşamasın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751