banner2752
banner2750
banner2776

Başkan Söğüt, “Kimseyi Mağdur Etmeyeceğiz”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros ve Güney Mahallesi’ndeki risk altındaki konutların taşınması ile ilgili süreç için, “Zor bir adımdı ama biz zora talip olduk. Vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden, değer kaybına yol açmadan süreci de tamamlayacağız” dedi

Başkan Söğüt, “Kimseyi mağdur etmeyeceğiz”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros ve Güney Mahallesi’ndeki risk altındaki konutların taşınması ile ilgili süreci değerlendirdi. İlçe için çok önemli bir konu olduğunu belirten Başkan Şener Söğüt, “Bizde özellikle geldiğimizden günden bu güne kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve TOKİ ile birlikte bu alandaki sıkıntıların çözümü için gayret ediyoruz. Tabi bu alanın biraz geçmişine bakmak lazım.

20 YILLIK BİR SORUN

“Özellikle körfez bölgemiz bildiğiniz gibi 60’lı yıllardan sonra yoğun bir sanayi ve özellikle rafineri anlamında petro-kimya anlamında büyük bir yatırım almış bölgemiz. Tabi böyle olunca 60’lı yıllara baktığımız da yine bu bölgeler kiraz bağıydı. Yoğun sanayileşmeden sonra buralar yavaş yavaş kiraz bağları yerlerini fabrikalara terk etti. Bir miktar bu alana yakın bölgeler, konuta açıldı. Özellikle 80’li yıllardan sonra

Dolayısıyla zaman içerisinde konutla sanayi iç içe girdi.

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ

TÜPRAŞ’taki rafineri tanklarında büyük bir yangın çıktı. 1 hafta 10 gün bu yangın hakikaten burada yaşayanları hem korkuttu hem de büyük bir tehlikeye maruz bıraktı. Bu yangının söndürülmesi ile birlikte artık bu bölgedeki yerleşim bölgesi, tartışılır hale geldi. 2004’ten bu yana bölge için çeşitli girişimler yapıldı. Depremden 2 yıl sonra yaşanan gaz dolum tesisindeki patlama sonrası burası riski bölge ilan edildi.

KARARLI ADIMLAR ATTIK

Bölgede toplamda 750-800 adet konut var. Seçim öncesinde ve sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ile bölgeyi birkaç kez gezdik. Kendisi sıkıntıyı iyi biliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımızı davet ettik. TOKİ ile birlikte özellikle burada ki 800’e yakın konut için, bir kentsel dönüşüm kararı aldık. Ve bununla alakalı çalışmalara başladık.

KENTİN KUZEYİNE TAŞINACAK

Taşınacak yerle ilgili Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin kuzeyinde bir rezerv alan bulduk ve burayla alakalı tüm planlama çalışmaları tamamlandı. Şuan o bölgenin uygulaması da bitti tescil aşamasında. 1304 konutluk bir proje devam ediyor. Bu proje de bitmek üzere. Birinci etabı olan 500 konutluk proje işte plan tescilleri tamamlandıktan sonra tahmini bu yılsonuna doğru ihalesi yapılacak.

DEĞER TESPİTİ YAPILIYOR

Kabakoz bölgesindeki değer tespit çalışmasının ihalesini de Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Buradaki hak sahiplerinin tüm gayrimenkullerinin değerleri hak sahipliği çalışması da 2 ay kadar sürecek. Daha sonra kentsel dönüşüm alanının içerisinde kalan vatandaşlarımızla bire bir görüşme ve anlaşmalar sağlanacak. Bu anlaşmalarla birlikte bu yılın sonunda kazma vurulacak. Ve buradaki bu büyük sıkıntıda çözüme kavuşmuş olacak.

ASLA MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Bizim en büyük amacımız bu tür projelerde vatandaşı mağdur etmeden vatandaşı sıkıntıya sokmadan sorunu çözmek. Burada hem bizim hassasiyetimiz hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ile Bakanımızın hassasiyeti en üst seviyede. Burada vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden asla bir değer kaybına yol açmadan bu kentsel dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680