banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Başkan Söğüt, “Sürekli Öğrenmek Zorundayız”

Beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir” dedi. Gençlere de tavsiyede bulunan Söğüt, “Zamanınızı boşa harcamayın, kendinizi geliştirin” dedi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Körfez Belediyesi’nin de destek verdiği Öğrenme Şenlikleri, bu yıl da renkli geçti. Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen şenliğin açılışına; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, İlçe Müftüsü Sabri Bağcı, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYOR

Program öncesinde ilk olarak konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, öğrenmenin yararlarını topluma anlatılması yanı sıra kişilerin yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere özendirmesi adına etkinliğin önemli olduğunu belirterek, farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Okutan, hayat boyu öğrenmenin bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerine de katkı sağladığını belirtti.

EN KIYMETLİ ŞEY ÖĞRENMEK

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de 2013’ten bu yana sürdürülen öğrenme şenliklerinin önemli olduğunu belirtirken, “Bireylerin sosyo-kültürel gelişimi, istihdam edilmesi gibi birçok alanda bizler için önemli olan öğrenme, doğru bilgi edinmeyi amaçlayan bir program. Öğrenmek hayattaki en kıymetli şey. Beşikten mezara kadar devam eden bir süreç” dedi.

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK

“Öğrenmenin yaşı yok” diyen Başkan Söğüt, “Her yaşta yeni şeyler öğreniyoruz. Öğrenmemiz de gerekiyor. Bizleri büyük ve güçlü Türkiye yapacak şey ilim, bilim ve öğrenmektir. Teknolojiyi yakalayabilmemiz lazım. Teknolojiyi yakalayamazsak, bilgili insanlarımız olmazsa büyük ve güçlü Türkiye’ye ulaşma şansımız yok” dedi.

KENDİMİZİ HER ZAMAN HAZIR TUTMALIYIZ

Gençlere tavsiyede bulunan ve ‘zamanınızı boşa harcamayın’ diyen Başkan Söğüt, “Sürekli öğrenmek zorundayız. Her anımızı öğrenmekle, kitaplarla geçirmek durumundayız. Özellikle bilgi, beceri ve yeteneklerimizi arttırarak hayata kendimizi hazırlamamız lazım. Bu hem bireysel hem de toplumsal ödevimiz. Öğrenmenin yaşı yok. Beşikten mezara kadar öğreneceğiz” dedi. Protokol kurdele kesimi sonrasında stantları gezdi, öğrencilerin yaptığı çalışmaları yakından inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826