banner2779
banner2752
banner2750

BAŞKAN SÖĞÜT, “VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Barbaros’ta ‘dönüşüm’ toplantısı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ile kentsel dönüşümün yapılacağı Barbaros Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle içerisinde bulunan kıraathanede gerçekleştirilen toplantıya, kentsel dönüşüm ofisi ve Körfez Belediyesi yetkilileri de katıldı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, teknik konularda da bilgilendirmelerde bulunuldu.

BAKANIMIZ DA DESTEK OLUYOR

Toplantıda ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, “Bundan 1.5 sene önce Körfez Belediye Başkanımızla beraber bir çok toplantılar yaptık. Raporları iki-3 defa inceledik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız en az 3 defa geldi. Burayı gerçekten yakından biliyor. Bakanlık olarak bize destek olacağını da belirtti. Altyapısı yapmak bize ve Körfez Belediyesi’ne düşüyordu. Sizleri mağdur etmeden projeyi nihayetine erdireceğiz.

ADALETLİ OLACAĞIZ

Kentsel dönüşüm noktasında tecrübemiz var. Cedit’te uzun yıllardır ortada olan bir projeydi. Tahir Başkanımız orayı üstlendi ve hak sahipleri ile anlaştık. Yüzde 99,8 anlaşma sağlandı. Elbette ki Anlaşmalar sağlanırken kuralları net olarak koymazsak, bizlere güvenmezseniz projeler yürümez Adaletten ayrılmazsak, kuralları net ve kesin koyarsak, bunlardan da ayrılmadan yolumuza devam edersek proje başarıya ulaşır.

TAHİR BAŞKANIMIZ DA GELECEK

Ofisimiz burada. Sorunu eğer orada çözemezseniz Körfez Belediye Başkanımızla, benle ya da Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşebilirsiniz. En kısa sürede kendisi de gelecek. Uzlaşma imzalayanlar var. Yüzde 20’ye yakın anlaşma sağlandı. Beklemede olanlar var. Bu toplantının amacı buradaki kural ve hakları sizlere daha iyi izah etmek” ifadelerini kullandı.

20 YILLIK BİR SORUN

Başkan Şener Söğüt de konuşmasında, “Genel Sekreterimiz genel hatlarıyla bugünkü toplantının amacını belirtti. Kendisi de bahsetti; Ankara’dan ciddi tecrübeleri olan bir bürokrat. Ben ilk tanıdığımda görüştüğüm konu burası oldu. 20 yıldır uğraştığımız ve sorun haline gelmiş, yaşam kalitesi düşmüş, güvenlik anlamında da belirli sıkıntıları içerisinde barındıran bir alan. Bir çok görüşmemiz oldu.

TAHİR BAŞKAN BÜYÜK ŞANS

Bizim bir şansımız da Tahir Başkanımız hem Kocaeli’yi hem de Körfezi hem de Samsun Mahallesi'ndeki sorunu iyi biliyor. Pandemi süreci biraz öteledi. Bunu da göz önünde bulundurursak çok kısa sürede sonuç aldığımız ve somut teklif konulan bir konuma geldi. Hemen Hemen yüzde 50’ye varan olumlu görüş noktasına geldi. Bu süreçler kolay değil.

YÜREKTEN İNANIYORUM

Bakanımız ve Tahir Başkanımız ile buraya geldik. Bugün de Genel Sekreterimiz ile birlikte sizlerle bir aradayız. Ramazan’dan bu yana 3 defa geldim, sizlerle bir arada oldum. Tabi sizlerin düşüncelerini alarak adımlarımızı atmamız gerekiyor. Geldiğimiz nokta bugüne kadar atılan adımları değerlendirdiğimizde en iyi adım. Benim temennim bu işin gerçekleşeceği yönünde. Buna da yürekten inanıyorum.

MUTLU ŞEKİLDE NOKTALAYACAĞIZ

Tabi bazı hak sahiplerimizin arsası küçük, dairesi fazla gibi ister istemez tekliflerde bir takım olumsuzluklar yaşanabiliyor. Bunları da karşılıklı oturarak görüşerek aşacağız. Bizler lojistik destek anlamında işin içerisindeyiz, sizlerin yanındayız. Mutlu bir şekilde noktalayacağız” dedi.

KARŞILIKLI GÖRÜŞ-ALIŞVERİŞİ

Teknik konularda da bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “

Bu ayın sonunda ihale için gün alınır. Yıl sonu gibi de rezerv alanda yapılacak konutlar için temel atılacaktır” dedi. Toplantıda vatandaşlar da süreçte yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini aktardı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantı verimli geçerken, karşılıklı talepler not alındı. Mahalleli de toplantıdan dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751