Başkan Söğüt, “Vatandaşın Takdiri ve Alkışı Bize Yeter”

Muhalefetin eleştirilerine cevap veren Başkan Söğüt, “Biz takdir ya da alkış beklemiyoruz. Zaten takdiri de alkışı da vatandaşımız dönem sonunda sandıkta yapıyor” dedi

Körfez Belediyesi’nin 2020 yılı bütçe kesin hesabı, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci oturumda oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında ayrıca ikinci kez Körfez esnafına yapılacak olan destek paketi de görüşüldü. 1.000’er TL’lik ayni yardımı içeren paket, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

VATANDAŞIN TAKDİRİ YETER

Bütçe görüşmeleri sırasında komisyon raporunun okunması sonrasında muhalefet eleştirilerini iletti. Tüm eleştirileri alarak hepsine toplu olarak cevap veren Başkan Şener Söğüt, “Siyasetteki en önemli öğrenmemiz gereken şey bir birimize tahammül etmemiz. Bir birimize tahammül edersek muhalefeti ve iktidarı ile bu kente güzel işler yaparız. Bizi takdir edin, alkışlayın da demiyoruz. Bize takdiri de alkışı da sandıkta vatandaş verir.

BIKMADIK, YORULMADIK

20. yılımızı dolduracağız bu dönem sonu ile. Neticede biz takdiri de alkışı da seçim günü vatandaştan bekliyoruz. Vatandaş 2019 mart seçimlerinde bizi alkışladı. Ve bunu Körfez’de üç dönemdir gerçekleştiriyor. Bu dördüncü dönem. Karne dönüm sonunda verildiği için 3 dönem dedim. Nasip olur takdir ederse biz hizmete devam ederiz. Vatandaşımız bizi tekrar takdir eder, bizler de ‘bıkmadık, yorulmadık, usanmadık; durmak yok yola devam deriz” ifadelerini kullandı.

İŞTE SİZE BAŞARI KISTASI

Sizler dediniz; ‘neye göre başarı, kime göre başarı’ diye. Doğru bir soru. En önemli soru da bu. Başarıyı fizik ve matematikte izafi kavramlara göre yapmak lazım. Biz de ne yapabiliriz; sınıfımız Kocaeli. Kocaeli’ye bakarak, izafi olarak değerlenilebiliriz. O ilçeye göre başarılı ya da başarısız diyebiliriz. Bu da bir rekabeti kendi içimizde oluşturabilir. Buyurun mesela İzmit Belediyesi ile örnek alalım.

O ZAMAN ONLAR DAHA BAŞARISIZ

Bazen içerisinde bulunduğumuz mücbir sebepler sizi farklı noktaya getiriyor. Bu az önce o yüzden dedik ki; başarı başarısızlık izafi olarak değerlendirelim, mukayese edelim. Kimle İzmit Belediyesi ile mukayese edelim mesela. İzmit Belediyesi’nin gelir noktasında gerçekleşme oranı yüzde 74, bizimki yüzde 84. Biz size göre başarısızsak, İzmit Belediyesi daha başarısız.

BORCUMUZ ARTMADI, AZALDI

Bu dönem sermaye giderlerinin düşüklüğü eleştirildi. Bu noktada izafi olarak Körfez Belediyesi’nin sermaye gideri gerçekleşmesi yüzde 61. Düşük mü evet düşük.

İzmit Belediyesi’nin yüzde 51. 10 puan daha aşağıda. Nasıl olacak? İzmit daha başarısız. Mesela İzmit Belediyesi 80 milyon TL borç arttırmış. İzafi olarak baktığımızda biz borç arttırmadık, 450 milyon azalttık.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Bir de sosyal destek anlamında izafi olarak bakalım. Körfez Belediyesi toplam bütçemizde hane halkına yardım kalemimizi 2 milyon olarak belirlemişiz, gerçekleşen ise 3 milyon 752 bin. Bütçeye oranımız yüzde 2.5. İzmit Belediyesi Tahmini 2.1 milyon TL koymuş, 2 milyon 611 bin yapmış. Bütçesine oranı yüzde 1.Bunları vatandaşımız değerlendirecek. Ben sadece izafi olarak ortaya koydum” dedi. Bütçe muhalefetin şerhi ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817