banner2830
banner2829

Başkan Yaman 33 belediye başkanını ağırladı.

Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikasının (YERELSEN); 2012 yılı Kasım Ayı istişare toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın ev sahipliğinde Tavşancıl Sahil Restoranda gerçekleştirildi.

Ev sahibi belediye başkanı olan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, böyle tarihi bir toplantıya ev sahipliği yaparak belediye başkanlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Belediye Başkanı Cemil Yaman, Yerelsen`in düzenlemiş olduğu istişare kurulu toplantılarıyla üyelerin birbiriyle kaynaşmasında önemli bir misyon üstlenildiğini kaydetti. Başkan Yaman ayrıca toplantıya katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Toplantıda söz alan YERELSEN Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, YERELSEN'in 2012 yılında müzakeresi devam eden sözleşmeler ile üye aidatları hakkında bilgi verdi. 2012 yılı içinde şu ana kadar bazı belediyelerin sözleşmesini imzaladıklarını, hali hazırda 2 belediyenin sözleşme görüşmelerinin tamamlandığını. Sözleşmesi bu yılsonu bitecek diğer Belediyelerin sözleşme görüşmelerinin de başladığını belirten Uzun;  Belediye başkanı ile yapılan toplu iş görüşmelerinde bütçeleri zorlayacak zam teklifleri ile emsal teşkil ettiğini bunun içinde görüşmelerde YERELSEN’in görüşmelere katılması gerektiğini söyledi. Belediyelerde işçi çalıştıran taşeron firmaların sendikalaşmasıyla birlikte bütçelerini zorlayacağına işaret eden Uzun “zaten hizmet aldığımız taşeron firmalarla yapılan sözleşmelerde işçilere ödenecek ücretleri ve diğer çalışma prensipleri belirtilmiştir. Bu konuda duyarlı olmak zaruridir” dedi. 

Yerelsen Genel Başkan Vekili Mustafa Çöpoğlu da katılımcılara YERELSEN'in faaliyetleri ve teşkilatlanma çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Son olarak Van Eğitim ve bilgilendirme programının değerlendirmesi yapılarak 13-15 Aralık’ta Bolu Termal Otelde yapılacak eğitim hakkında bilgiler verdi. Çöpoğlu, yeni belediyeler yasasıyla büyük şehir statüsüne karışan belediyelere YERELSEN olarak danışmalık hizmeti sunacakları gibi tecrübelerini de paylaşabileceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde de bu belediyelere YERELSEN’e üyelik teklifinde bulunacaklarını ve YERELSEN’in gücüne güç katabileceklerini söyledi.

Genel Başkan Zeki Toçoğlu da konuşmasında; Yerelsen olarak çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini, bir yandan sözleşmeleri takip ettiklerini, diğer yandan da eğitim ve teşkilatlanma çalışmaları yaptıklarını belirtti. Herkesin katılımıyla gerçekleştirdikleri bu toplantıların hem üyelerin birbirleriyle kaynaşması, hem de aidiyet duygusunun gelişmesi açısından çok faydalı gördüklerini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817