banner2779
banner2752
banner2750

Başkan Yardımcısı Özmural’dan, Meclis Üyesi Kazan’a Asfalt Yanıtı

İzmit Belediye MHP’li Meclis Üyesi İlker Kazan’ın açıklamalarına yanıt veren, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, şu ifadeleri kullandı: “İzmit Belediyemizin MHP’li meclis üyesi İlker Kazan’ın önceki gün ziyaret ettiği Sanayi Mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğümüzün torba asfalt attığını görerek kendince tepki göstermesine bir anlam verememekteyim. Zira Sayın Kazan; Sanayi Mahallesinde vatandaşımızın mağduriyetini gidermek adına belediyemizin gerçekleştirdiği torba asfalt – mekanik serim çalışmasını görmüş ve bölgeye neden asfalt dökülmediğini kavrayamamıştır. 

Uzman görüşüyle konuya bir açıklık getirmek gerekirse;

Asfalt dökme tekniğine göre,  “Sıkıştırma. Bitümlü Sıcak Karışım BSK”  işlemi yağışsız ve rutubetsiz günlerde yapılmalı ve hava sıcaklığının10 derecenin üstünde olduğu günlerde yola serilmelidir. Karışım yola hemen serildikten sonra silindiraj denilen işleme geçilmeli, silindiraj başladığında karışım sıcaklığı 135 derecenin altında olmamalı ve karışım sıcaklığı 80 dereceye düşmeden sıkıştırma işlemi tamamlanmalıdır.  Islak zemine yapılan asfalt uygulaması kısa zaman içerisinde deforme olarak kullanılamaz hale gelmektedir. Uzmanlar kışın, özellikle yağışlı havalarda asfalt uygulamalarını kesinlikle önermemektedirler.

Bu sebeptendir ki; kış aylarında vatandaşlarımızdan gelen asfalt taleplerini, yaz aylarına doğru başlatacağımızın da bilinmesini istiyoruz.

“Mahalledeki çukurları göz boyamak adına kum ile doldurulduğunu gördük” diyen MHP’li Meclis Üyemiz Sayın İlker Kazan’ı; insanların gözlerini boyamak için muhalefet etmek yerine yapıcı muhalefete davet ediyor, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamasını diliyorum.

Basın üzerinden haber yaptırmak yerine, yapılan haklı bir işin gerekçelerini sanki haksızmışız gibi göstermek yerine bize sorarsa, kendisine gönül rahatlığıyla da cevap verebilirdik. Tabi amaç gerçekten topluma hizmet ise..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751