BAŞKAN;"ATTIĞIMIZ HER ADIMDA ÇEVRE HASSASİYETİ YATIYOR"

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr Veysel Eroğlu ile bir araya geldi. 25. Yılını kutlayan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve beraberinde ki heyetinde hazır bulunduğu görüşmede, Türkiye ve Kocaeli’de ki ağaçlandırma çalışmaları görüşüldü.

ORTAK YENİ PROJELER DAHA YEŞİL DÜNYA VE TÜRKİYE İÇİN

Sanayinin başkenti olarak bilinen ancak 2004 yılından itibaren başlatılan ağaçlandırma çalışmalarıyla, yeşil ile mavinin tonlarının çoğunlukta olduğu bir kent haline gelen Kocaeli’yi takdir eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, görüşmede verilen desteklerin ve işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi. TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’da, ülke genelinde ki gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Bakan Eroğlu’na bilgi aktardı. Ortak yeni projelerin daha yeşil bir dünya ve Türkiye için büyük katkı oluşturacağının altının çizildiği birliktelikte, Kocaeli’de yapılan ağaçlandırma, su kaynaklarının korunması, arıtma tesisleri ve dere ıslahları hakkında Karaosmanoğlu, Bakan Eroğlu’na bilgi vermeyi de ihmal etmedi.

GRİ RENKTEN YEŞİL VE MAVİ TONLARIN HAKİM OLDUĞU DÖNÜŞÜM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2004 yılından itibaren toprakla buluşturulan 7 buçuk milyon fidanın, gri renkten yeşil ve mavi tonların hakim olduğu bir dönüşüme yol açtığını Bakan Eroğlu’na ifade etti. Bu  dönüşümde Orman ve Su İşleri Bakanlığının büyük katkı vermesinden dolayı Eroğlu’na bir kez daha teşekkür eden Karaosmanoğlu, “Marka kent olma yolunda attığımız her adımın temelinde çevre hassasiyeti yatıyor” dedi.

EROĞLU, KARAOSMANOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

Kocaeli’de ki ağaçlandırma çalışmaları başta olmak üzere daha yaşanabilir bir kent için ortaya koyduğu eserler için Karaosmanoğlu’nu bir kez daha tebrik eden Bakan Eroğlu, ülkenin üretim merkezi Kocaeli’ye desteklerinin ve yatırımlarının devam edeceğini belirtti. Görüşmede, TEMA ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yeni işbirliklerinin yaşanacağı da vurgulandı. TEMA’nın 25. Yılı vesilesiyle Vakıf Başkanı Ataç’ı kutlayan Bakan Eroğlu ve Karaosmanoğlu, el birliği ile şehirlerimizi çok daha güzel yerlere dönüştürme anlamında çalışacaklarını da belirttiler. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol’ün de katıldığı görüşme, fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817