Başkan’dan HES’e yakın takip

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı’ndan elektrik üretecek olan HES projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Karaosmanoğlu, İZAYDAŞ bünyesinde faaliyete geçecek olan hidroelektrik santrali ile kentin atıl bir enerjisini hayata geçireceklerini dile getirdi.

HIZLI İLERLİYOR

Alternatif enerji üretimi konusunda da öncü rol üstlenmeye devam eden İZAYDAŞ, bu kez suyun enerjisini elektriğe dönüştürecek. Yuvacık Barajı ile Arıtma Tesisi arasındaki kot farkını değerlendirecek olan HES projesi ile ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Yuvacık Paşadağ Mahallesi’ndeki arıtma tesisinin hemen yanında inşa edilen tesisin kazık çakma ve temel atma çalışmaları tamamlandı. Halen tesis binalarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

BAŞKANDAN İNCELEME

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, HES projesinin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Karaosmanoğlu’nun inceleme ziyaretinde İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Kemal Altunel, İZAYDAŞ Genel Müdür Yardımcıları İsmail Uludağ ve Bayram Karakuş, İZAYDAŞ Teknik Hizmetler Müdürü Salih Deveci ve teknik ekip hazır bulundu.

“ÜLKEMİZ ADINA SEVİNDİRİCİ”

Yetkililerden bilgi alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, boşa giden kaynaktan değer üretileceğine dikkat çekti. Tesisin Kocaeli’nin enerjisine enerji katacağını belirten Karaosmanoğlu, “Projenin bedelini İZAYDAŞ’ın öz kaynakları ile karşılıyoruz. Türbinlerimiz de ülkemizde imal ediliyor. Bu açıdan üretimin yüzde 100 yerli olması, hem bizim hem de ülkemiz adına sevindirici bir durum” dedi.

“BAŞKANIMIZ YAKIN İLGİ GÖSTERİYOR”

“2013’TE TAMAMLANACAK”

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise yılda 15 milyon kilowatt saat elektrik üretmesi planlanan projenin hayata geçirilmesi konusunda Başkan Karaosmanoğlu’nun yakın ilgi ve desteğini gördüklerini belirtti. Saraç, “Başkanımız projeyle yakından ilgileniyor. Hatta projeye Ankara’dan izin alınırken ortaya çıkan büyük sıkıntıların aşılması noktasında önemli gayretleri oldu. Bu açıdan önümüzü açtı, engellerin kaldırılmasını sağladı. Nihayetinde bugün projemiz büyük bir hızla ilerliyor. İnşallah planlanan süre içinde çalışmaları tamamlayacağız” açıklamasını yaptı.

Genel Müdür Muhammet Saraç, İSU Genel Müdürlüğü’nün kontrolünde gerçekleştirilen projeyi, 2013 yılı içinde tam kapasiteyle hizmete almayı planladıklarını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817