Başkan’dan Kutlu Doğum Mesajı
 Hazreti Peygamber’in milâdî doğum yıldönümü münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1994 yılından beri kutlanmakta olan “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir kutlama mesajı yayınladı.Karaosmanoğlu mesajında, Hazret-i Peygamber’i ve O’nun insanlığa takdim ettiği değerleri, İslam’ın aydınlık bilgisini/mesajını doğru ve sahih bilgiler ışığında, seçkin, güvenilir ve alanında ehil şahsiyetlerin katkılarıyla vatandaşlarımıza daha etkili ve yaygın bir şekilde anlatmak/tanıtmak amacıyla, ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında Kameri Takvim’e göre, 1994 yılından itibaren de, Peygamberimizin Miladi doğum günü olan 20 Nisan'ı kapsayacak şekilde 14-20 Nisan tarihleri arasında  yapılmaya başlandığına değindi.

 

İSLAMİYET’İN BİLGİ VE KÜLTÜR MİRASI BAŞ DÖNDÜRÜCÜ ZENGİNLİKTEDİR

Karaosmanoğlu mesajında şöyle dedi: “Hz. Muhammed’in (sav) hayatını ve sözlerini, en doğru şekilde kavramaya ihtimam göstererek, günümüz yaşantısı içinde başarmamız gerekir. İslamiyet’in bilgi ve kültür mirası baş döndürücü zenginliktedir. Bizi biz yapan manevi değerleri, en güvenilir kaynaklara başvurmak suretiyle ve titizlikle kişisel gündemimize taşımalıyız.Kutlu Doğum Haftası’nda dikkatimizi Peygamberimizin sözlerine, yani Hadis-i Şeriflere yöneltmemizin bilhassa gerekli olduğu kanaatindeyim. O’nun o güzel sözleri insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu yol göstericiler değil midir?

 

O’NUN NURUYLA İÇ DÜNYAMIZI AYDINLATABİLİRİZ

İslamiyet’in doğuşundan bu yana Peygamberimizin hayatı ve Hadis-i Şerifleri’yle ilgili son derece kıymetli eserler hazırlanmıştır. Efendimiz için binlerce şiir yazılmıştır. Bunların en meşhurlarından biri, Süleyman Çelebi’nin Mevlit’idir. Bu vesile ile Peygamberimizi daha yakından tanımak için fırsatı kaçırmamalıyız. Müracaat edebileceğimiz çok çeşitli kaynaklar mevcut. Kutlu Doğum Haftası’nda bu kaynaklara ulaşıp, O’nun nuruyla iç dünyamızı aydınlatabiliriz. Kutlu Doğum Haftası’nın bütün insanlık için, Kocaeli’miz için, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in daha yakından tanınmasına vesile olmasını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817