banner2779
banner2752
banner2750

Başkanlara 'SUİKAST' ihbarı
Kocaeli Valiliği’ne Ankara’dan MİT Müsteşarlığından gönderilen çok özel bilgide,  Karaosmanoğlu ve Civelek için ciddi tehditlerin bulunduğu belirtiliyordu.
 
SUİKAST İHBARI
Kocaeli Valiliği’ne ulaşan istihbarat bilgilerine göre, yasa dışı DHKP-C örgütü uzun süreden beri İbrahim Karaosmanoğlu ve Mahmut Civelek’i izlemeye almış, rutin programlarını, evlerini; aileleri ile ilgili bilgileri derlemişti. MİT’ten gelen bilgiye göre örgüt militanları artık suikastı gerçekleştirme aşamasına gelmişti.
 
VALİLİK’TE ÖZEL TOPLANTI
Ankara’dan bu bilgilerin ulaşması üzerine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ile, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’i acil olarak valiliğe davet etti. Vali Topaca, Karaosmanoğlu, Civelek ve Emniyet Müdürü’nün katılımıyla yapılan özel toplantıda, tehdidin dikkate alınması gerektiği ve önlemlerin arttırılması kararlaştırıldı.
 
SİLAHLI GÜVENLİK
Bu karar çerçevesinde, Başkan Karaosmanoğlu ile AKP İl Başkanı Civelek’in çevresinde özel timde yer almış yeni yakın korumalar görevlendirildi. Karaosmanoğlu ve Civelek’in büyük kalabalıklar içinde halkla yakın temas kurmaması, zaman aman evlerine gidiş güzergahlarını değiştirmesi, en fazla 3 ay aralıklarla kullandıkları araçları veya plakaları değiştirmeleri tavsiye edildi.. AKP İl Binası girişine konulan X-Ray cihazının da bu yeni önlemler kapsamında alındığı öğrenildi.
 
EVLERİN ÇEVRESİNDE GÜVENLİK
Ankara’nın çok ciddiye aldığı suikast ihbarı nedeniyle, Başkan Karaosmanoğlu’nun Yuvacık’taki evinde göre yapan özel güvenlik elemanlarına ilk kez silah verildi. İl Başkanı Mahmut Civelek’in Kullar’daki evinin önüne de bir güvenlik kulübesi konuluyor. AKP İl Binasında sivil polis sayısı arttırıldı. Suikastın bombalı saldırı şeklinde bütün aileye yönelik olabileceği gibi, sadece Civelek veya  Karaosmanoğlu’nu hedef alabileceği  şeklinde değerlendirme yapıldı.
 
CİVELEK: KORKMUYORUM
Son günlerde çevresinde artan güvenlik önlemlerinin bu gelişmeden kaynaklandığını doğrulayan AKP İl Başkanı Mahmut Civelek şunları söyledi: “MİT Müsteşarlığı böyle bir değerlendirmeyi, 81 il içinde sadece bizim ilimiz için yapmış. Kocaeli Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, çok ciddiye alıyor. Bizim isteğimiz dışında güvenlik önlemleri arttırılıyor. Kendi adıma en küçük bir korkum yok. Ancak önümüze konulan bilgilere bakınca, ister istemez ailemiz için tedirginlik duyuyorum” dedi. Kullar Belediye Başkanlığı dönemi bittikten sonra ruhsatlı tabancasını yanında taşımayan Mahmut Civelek,  artık özellikle ailesiyle birlikteyken ve evinin çevresindeyken silahını da taşıdığını açıkladı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751