banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

‘BAŞKANLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞIN İRADESİ KONUŞACAK’
 AK Parti İzmit İlçe SKM kapsamında düzenlenen programda Milletvekili Adayı Ayşe Müge Olşen 28 Haziran Mahallesi’nde bulunan Kent Konut 1. Etapta Şerife Duran’ın evine konuk oldu. İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ve İlçe Yöneticisi Abdulmelik Kalay’ın katılım sağladığı ev toplantısında bölge sakinleri taleplerini dile getirdi. Vatandaşlar aynı zamanda mahallelerine gelen hizmetlerden de çok memnun olduklarını söyledi.

 

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİ’

 Vatandaşlarla sohbet havasında gerçekleştirilen ev toplantısında konuşan Ayşe Müge Olşen, yaklaşan 7 Haziran genel seçimlerinin önemine işaret etti. Başkanlık sisteminin gerekliliğine vurgu yapan Olşen, “Cumhuriyetin ilk dönemleri de başkanlık sistemine benziyordu. Neccmettin Erbakan, Turgut Özal da Başkanlık sistemini gündeme getirmişti ve bizim kuruluşumuzda seçim beyannamemizde ‘Başkanlık sistemini tartışınız’ maddesi vardı” dedi.

 

‘KİMSENİN ELİNE DİKTATÖRLÜK VERİLMİYOR’

Olşen, Başkanlık sisteminin getirileri hakkında yaptığı açıklamalarda, “Etkin ve hızlı bir mekanizma işletilmesi için gerekli bir sistem. Burada vatandaşın iradesi çok önemli. Başkanlık sisteminde birebir halk seçecek. Bir kişinin eline diktatörlük vermiyor. Aksine o kişinin denetlenebilirliği var. En fazla iki dönem seçilebilecek. Ülkemizin geldiği nokta istikrarın gerekliliğini isteyen bir nokta. Bu yüzden 7 Haziran seçimleri çok önemli” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826