BAŞKAN;"ZAFERLERİNİ ŞEHİT VE GAZİLERİNE BORÇLU OLAN BU MİLLET SİZE MİNNETTARDIR."

Gaziler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu toprakları bize vatan olarak bırakan değerli gazilerimize ve aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında şunları ifade etti: “Geçmişten günümüze bir devleti devlet yapan; vatan, millet, bayrak ve egemenlik gibi değerleri korumak ve bu değerler üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını sağlamak için her türlü hain saldırıya karşı göğsünü siper eden gazilerimiz, bu ülke için çok değerlidir…

Gaziler, aynı zamanda millet olarak sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleri; cesaret ve feragat duygularını yaşayan ve yaşatan abideleridir. Sergiledikleri kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına adlarını kaydettirmişlerdir. Gazi ve şehitlerimiz, Türk Milleti’nin gönlünde ve hafızasında bugün olduğu gibi sonsuza kadar yer almaya devam edecektir.

Gazilerimiz, milletimizin şerefli tarihinin canlı tanıkları olarak ‘Gazi’ unvanını alan; vatanın, milletin, bayrağın ve istiklâlin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu, ordumuzun, polis teşkilâtımızın ve diğer güvenlik birimlerimizin kahraman mensuplarının bu ulvi değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini göstermişlerdir.

Kayıpları karşısında gösterdikleri sabır ve metanetin kaynağının gönüllerinde yaşattıkları vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Sergiledikleri kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla bizlere her zaman güç ve ilham kaynağı olmaktadırlar.

Gazilerimiz için yapılan hiçbir şey, bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakârlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz. Aziz milletimizin sizlerden aldığı güç ile bu kutsal mücadeleyi nesiller boyu sürdüreceğinden hiç kuşkunuz olmasın.

Zaferlerini şehit ve gazilerine borçlu olan bu millet; sizlere minnettardır.

‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi’ oluruz düşüncesiyle iç ve dış düşmanlara karşı kahramanca mücadele veren gazilerimiz ve bu yüce ruh var oldukça, bölünmez bütünlüğümüze ve millî birliğimize kast edenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir.

15 Temmuz hain darbe girişiminde aziz milletimiz, bu ruhla canını ortaya koymuş ve nice şehit ve gazi vererek bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkmış, atalarına yakışır birer evlât olduğunu ispatlamıştır.

Allah, terörle mücadelede, yurt içinde ve dışında bu vatan için mücadele eden askerimizin, polisimizin yâr ve yardımcısı olsun. Yüreklerimiz, dualarımız onlarladır.

Bu vesile ile terörle mücadelede şehit olan gençlerimize de bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerimizin yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gaziler Günü’nü kutluyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817