banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Baskonuş'' Sigara içmeyi Masum göstermeyelim''

Yeşilay Kocaeli Şubesi Genel Sekreteri Bilal Başkonuş uyardı kova yapan sayısı artıyor ama insanlar bu işin adından bile habersiz.  


Başkonuş, yaptığı basın açıklamasında gençlerin sigara içmeleri artık neredeyse masum hale geldi ama sigara içmek esrara geçmede etkenlerden birisidir. Sigara içmeyen bir insanın esrar içmesi biraz zordur ama sigara içen kişinin esrara geçişi daha kolaydır ikisinde de duman ciğerlere çekilmektedir.

Kova yapmak kullanıcıların "az dalga,çok kafa" mantığıyla geliştirdikleri etkili yöntemlerinden birisidir. esrarın vücuda verdiği fiziki zararı ikiye katlar. çünkü bu yöntemde sıcak duman direkt olarak beyne gider, daha fazla hücre o anda ölür,ciğerlere çok fazla oksijen dışında bir maddeyle dolduğundan oksijensiz kalmanın verdiği etkiyle yaşanan "kafa" daha hızlı,kalıcı ve zararlı olur. Akciğer ve beyne kalıcı zarar verir. İlk kapak alındıktan sonra 1 dakika boyunca, kullanan kişi "bir daha içmem ben tıkandım" der fakat 5 dakika sonra "hadi sıra bize gelmedi mi" der. Bağımlılığı ise çok yüksektir.

Esrarın fiyatı diğerlerine ziyade daha ucuz bu nedenle gençler bu maddeyi satın alıp kova yöntemiyle içmekteler hatta internette şarkısını bile yapmışlar adı da “Aşkın Kovası Nasıl Yapılır Reis” bu şekilde  Google’ye yazın binlerce çeşidi.

Buradan velilere sesleniyorum kenevir bitkisinden yapılan bu madde rahatlıkla gençler tarafından bulunabilmektedir. Bu maddelerden çocuğunuzu uzak tutmak başta sizlerin görevidir. Bunun için en önemli şey ise çocuğunuzla diyalogu kesinlikle kesmeyin. Ona küsmeyin, yargılamayın,  nasihat vermeyin hatalarını anlayışla karşılayın. Gençlerin sadece dinlenilmeye ihtiyacı var onlara sık sık onu ne kadar çok sevdiğinizi ve onunla gurur duyduğunuzu söyleyin. Genç hata yapmaya en yatkın kişidir. Elbette hata yapacaktır. Yüce Yaradan insana bir ömür veriyor acaba hatasından vaz geçer mi?  Diye biz kimiz ki hemen yargılıyoruz onları.

Adını dahi bilmiyorsunuz belki kova yapmanın ama burada açıklayamıyorum özendirici olmasın diye siz bu yöntemi önce çocuğunuzla bir konuşun ama tüm samimiyetinizle.

Buradan tüm yetkililere sesleniyorum bürokraside boğulurken gençlerimizin hayatları bir bir sönmekte. Bırakın evraklar üzerinde teşekkür takdir almayı bizler sahalarda olalım bir gencin bağımlı olmasının önüne geçelim” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826