BAŞTOPÇU'NUN ENGELİ KALKTI
 AK  Parti  ’nin tüzüğüne göre  aralarında   partinin kurmaylarının da bulunduğu 73 milletvekili, 3 dönemdir  üst  üste Meclis’te görev yaptıkları için yeniden   aday  olmayacak. Hükümet, bazı  eski vekillerin  kamuda  üst  düzey  yönetici  olabilmesinin yolunu  açacak  bir  yasal hazırlığa başladı. Meclis’in gündemindeki ‘torba kanun’ tasarısına göre, ‘dışarıdan atama’  ile   üst  düzey  yönetici olunabileceği  gibi  Dışişleri Bakanlığı’nda  üst  düzey kadrolara atanabilmek için  aranan   özel  şartlar’ da kaldırılacak. Tasarıdaki  düzenlemeler  şöyle:

Ek  göstergesi  6.400  ve  daha  yüksek  tespit edilen  yönetici  kadrolarına açıktan da atama yapılabilecek. Ancak bu kadrolara bu  şekilde  atanmış olmak, kamu  kurum   ve  kuruluşlarındaki diğer herhangi  bir  kadro veya   pozisyona  atanma  veya  kamuda herhangi  bir  statüde çalışma açısından  kazanılmış  hak teşkil etmeyecek.

Müdür   ve  daha  üst  unvanlı  yönetici  kadrolarına atanabilmek için  öğrenim  durumu  ile  toplam  hizmet   süresi dışında; belirli  bir  meslek mensubu, kariyer meslek mensubu olma şartı  aranmayacak .

Yürürlükteki 6004 sayılı Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluş  ve  Görevleri Hakkında Kanun’un 13’üncü maddesinin (a)  ve  (b) bentlerindeki “Müsteşar  ve  müsteşar  yardımcıları büyükelçilik  yapmış  birinci  derece kadrodaki meslek  memurları   arasından  atanır. Genel  müdürler yardımcıları   ve  müstakil daire başkanları, birinci  derece kadrodaki meslek  memurları   arasından  atanır” ibareleri kaldırılıyor. Ayrıca Dışişleri  yönetici kadroları için  özel  şartlar da kaldırılacak.

73  vekil   yeniden   aday  olamayacak

‘3 dönem’ kuralına takıldıkları için AK  Parti  listelerinden  yeniden   aday  gösterilemeyecek 73 milletvekili şunlar:

“ Recep Tayyip Erdoğan , Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Ali  Babacan , Sadullah Ergin,, Nihat Ergün, Binali Yıldırım, Mehdi Eker,  Hayati  Yazıcı, Taner  Yıldız , Faruk Çelik, Egemen Bağış, Suat Kılıç, Fatma Şahin, Ömer Çelik, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi, Edip Uğur, Nükhet Hotar, Haluk İpek, Recep Akdağ, İdris Naim Şahin, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Necati Çetinkaya, Sadık Yakut, Vecdi Gönül, Nafiz Özak, Mehmet Ali Şahin, Ayhan Sefer Üstün, Cevdet Erdöl, Mustafa Ataş, Halide İncekara, Sait Açba, Ruhi Açıkgöz, Ali Rıza Alaboyun, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Vahit Kiler, Bayram Özçelik, Ali Küçükaydın, Mehmet Daniş, Ünal Kaçır, Enver Yılmaz, Nevzat Pakdil, Hakkı Köylü, Muzaffer Baştopçu, Fehmi Kinay, Mehmet Katsal, Nusret Bayraktar, Şaban Dişli, Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Afif Demirkan, Yahya Akman, Şükrü Ayala, Zeyit Aslan, Köksal Toptan, Ziyaettin Akbulut, Mehmet Sarı, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Hasan Ali Çelik, Murat Yıldırım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817